Mobiele operators verzenden coronavirus bericht naar iedereen in het verenigd koninkrijk

De overheid heeft gevraagd alle vier de belangrijke BRITSE operators om tekstberichten te verzenden naar hun klanten, met daarin informatie over de nieuwe maatregelen voor de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Vanaf vandaag, elke mobiele telefoon van de eigenaar in het land een alert ontvangen (pictrued hieronder) waarin ze worden geïnformeerd over de beperkingen van de verplaatsing en het verzamelen aangekondigd door Minister-president Boris Johnson van afgelopen nacht.

In een televisietoespraak, Johnson besteld het publiek thuis te blijven en de andere dan naar de winkel voor de “essentials” of voor de oefening “once a day”. Groepen van meer dan twee deelnemers, andere dan degenen die samenwonen of een gezin, zal worden verspreid door de politie en overtreders beboet.

(Image credit: de Toekomst)

Coronavirus alert