Valse start: de Olympische spelen van Tokio data verschuiving naar 2021 door coronavirus betreft

“De leiders het erover eens dat de Olympische Spelen in Tokyo kon staan als een baken van hoop voor de wereld tijdens deze moeilijke tijden, en dat de Olympische vlam zou kunnen worden van het licht aan het einde van de tunnel waarin de wereld zich bevindt op dit moment. Daarom werd overeengekomen dat de Olympische vlam zal blijven in Japan. Er werd ook overeengekomen dat de Games houden de naam van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio 2020”.
Als Abe en Bach zei in de verklaring van de Olympische spelen zou zijn geweest een tijd om te vieren dat de wereld bij elkaar komen na een crisis, een bijna verlossend antwoord na een tijd van trauma, maar nu dat de tijd zal hebben om op te houden voor een tijdje totdat landen kunt u beter het virus bevatten.