Waarom raken ‘afdrukken’ kan helpen zie je het grotere plaatje

Er zijn voordelen van digitale content. Uit onderzoek van de Universiteit van Wellington (Is Google Making us Stupid?) laat zien dat het lezen van online helpt bij het verhogen van de hoeveelheid die we lezen, hoe snel we het kunnen lezen en onze afromen van vermogen. San José State University in de VS (Wijzigingen in het lezen van gedrag over de afgelopen tien jaar, Ziming Liu) heeft bewezen dat de scherm-gebaseerde technologie heeft eigenlijk veranderd de manier waarop we lezen: digitaal lezen betekent dat mensen besteden meer tijd aan surfen, scannen en keyword spotting en het lezen bent meer selectief, met het voorbehoud dat dit is specifiek van toepassing op het gebruik van internet in plaats van ebooks en andere speciale digitale lesmateriaal.

Over de auteur
Organisaties waar beeldscherm niet de sleutel van de productiviteit en leermiddelen worden zelden gevonden. Het digitale tijdperk is volledig veranderd de manier waarop we leren, informatie ontvangen en verbinding met de wereld.

Gary Tierney, Print Categorie Directeur, HP UK&I.