Google belooft $6,5 miljoen om te vechten COVID-19 desinformatie

In tijden als deze , wanneer de angst greep de geest van de mensen, is het noodzakelijk om authentieke informatie en het voorkomen van vals nieuws veroorzaakte grote paniek. Google heeft toegezegd ,5 miljoen in de financiering van de ‘ fact-checkers en non-profit organisaties in India “te strijden tegen de desinformatie” met betrekking tot de pandemie. India is momenteel werkzaam in een 21-dagen lockdown dat zal eindigen op 14 April om te voorkomen dat verdere COVID-19 infecties.
Om dat effect, het online zoeken reus is samen te werken met Eerste Ontwerp, een non-profit organisatie die, stellen journalisten en verslaggevers met online middelen ter dekking van de afwikkeling COVID-19 evenementen over de hele wereld meer nauwkeurig. Het is een coalitie die werkt aan empowerment van gemeenschappen met een accurate informatie in kritieke situaties. Om te voorkomen dat de verspreiding van desinformatie, het Eerste Ontwerp van de inlichtingen vervolgens gekruist netwerk zal snel identificeren van mogelijke ontwikkeling van COVID-19 nieuws dat kan leiden tot misleiding van het volk.