Russische telco ‘gekaapt ‘ internetverkeer’

BGP (Border Gateway Protocol) is de de facto-systeem gebruikt om de route van het internet verkeer tussen internet-netwerken wereldwijd. Echter, het systeem heeft een grote fout van de deelnemer netwerken kunnen liggen en publiceren een aankondiging (BGP route) waarin ze beweren dat andere bedrijf de servers zijn op hun netwerk. Andere internet-entiteiten zullen zien de aankondiging als legitiem en dan het verzenden van een onderneming verkeer naar de kaper van de servers.
Voordat HTTPS werd algemeen aangenomen, BGP kaapt toegestaan aanvallers uitvoeren van man-in-the-middle (MitM) aanvallen en onderscheppen en wijzigen van het internet verkeer. Deze dagen BGP kaapt nog steeds een bedreiging, omdat ze door een aanvaller in te loggen verkeer om te analyseren en te decoderen op een latere datum wanneer de encryptie die wordt gebruikt om het veilig is gebroken.