Uitdagend de cloud oligarchie: een Q&A met Backblaze

Er is geen vangst. Toen we begonnen konden we ons niet veroorloven S3, dus we bouwden een storage server is een tiende van de kosten van andere systemen, en schreef een hyper-efficiënte opslag in de cloud plaatst. We hebben Backblaze kosten-efficiënt en gaf de besparingen naar onze klanten.
De precisie die ging in het maken van schijven van 1 tb voelt nog als science fiction. Alles er aan de binnenkant van een 16 TB schijf is verbazingwekkend. Dus het feit dat 20TB of HAMR/MAMR schijven zijn niet helemaal haalbaar, maar voelt volkomen redelijk om mij. Ik denk dat de fabrikanten willen dat de technologie klaar te zijn zo veel als iedereen en werken er hard aan. We zullen er snel een dag. Maar wilt u waarschijnlijk vragen een fabrikant van de schijf in het hoe en waarom op die ene…
TechRadar Pro sprak met de vennootschap en mede-oprichter en CEO Gleb Budman om meer te leren over de infrastructuur en diensten, samen met de onlangs aangekondigde S3 compatibel Api ‘ s.
Hoe werkt Backblaze stapel tegen de veel grotere concurrenten in de cloud storage-markt? Backblaze B2 is 1/4de van de prijs van de andere cloud-opslag-aanbod, en veel eenvoudiger te gebruiken is. We zien twee soorten klanten naar ons toe komen: degenen die wilden gebruik maken van de cloud voor een tijdje, maar nog niet had, en die er zijn geweest met een van de andere provider en wilt overstappen. In beide gevallen zijn ze meestal afkomstig zijn, want het gebruik van Backblaze bespaart hen een hoop geld, en het is gewoon gemakkelijker om te werken met.
Met onze nieuwe S3-laag, klanten kunnen gewoon hun Backblaze B2 referenties in bijna elk product dat zij gebruiken en direct schakelen met geen werk of downtime. En voor degenen met gegevens in een cloud-aanbieders, we kunnen ook helpen met het verplaatsen van de gegevens direct – weer, betaalbaar en van het comfort van hun bank.

(Image credit: Shutterstock)Hoe verklaar je het verschil tussen sync, opslag en back-up van uw klanten? Opslag is waar je bestanden. Met synchronisatie kunt u van dezelfde bestanden op meerdere plaatsen. Back-up zorgt ervoor dat je niet verliest deze bestanden als u een fout maakt, krijg ransomware, of een computer verloren of gestolen is. Deze zijn meestal gebouwd op de top van een object-gebaseerde cloud storage-oplossing zoals Backblaze B2 Cloud-Opslag.
Denkt u dat 16 TB Hdd ‘s zijn inderdaad de’ sweet spot? Goede vraag. Zoals u heeft gezien in ons Q1 2020 rapport, we zijn nog maar net begonnen om 16 TB schijven in het datacenter, dus we zijn nog steeds in de testfase. Hoe groter een individuele schijf is, hoe langer het duurt om te bouwen en de meer gegevens verloren gaan wanneer het station dat sterft. Onze Backblaze Vault architectuur accounts voor dit alles, natuurlijk, om de duurzaamheid te garanderen van alle gegevens. Op dit moment zijn we nog steeds enthousiast over grotere schijven en willen verder gaan met het optimaliseren van onze cloud-opslag-bestandssysteem om te profiteren van de dichtheid en de behandeling van de bezwaren.
Kunt u ons iets meer vertellen over Backblaze de Harde Schijf van Statistieken, Q1 2020 Momentopname? Het is zeker een interessant eerste kwartaal in termen van de organisatie en onze “nieuwe normaal”, maar we zijn blij om te zien dat de jaarlijkse uitval van de harde schijven op zijn laagst sinds wij begonnen met het houden van houden—dat is zeker bemoedigend en helpt bij het verlichten van de last die op ons data center teams. Ook kan het hebben van een pas gekruist een exabyte aan data opgeslagen, het geeft ons de schaal aan te bieden echt zinvolle gegevens.

(Image credit: Spectra logica)Waarom niet in uw bedrijf gebruik maken van Linear Tape-Open (LTO) technologie en zou u overwegen B2 als een LTO vervanging? Tape is goed voor de gegevens die u nooit meer wilt bereiken, maar als je nooit de toegang het, waarom zou je het überhaupt? Het typische antwoord is, “Tape is goedkoop en ik kan nodig zijn de gegevens op een dag.” Maar omgaan met de tape is omslachtig: verwisselen van banden, het beheren van tape robots, migratie-periodiek van de oude tape formaten wijzigen. B2 Cloud-Opslag is minder duur dan de tape in veel situaties, veel duurzamer en direct toegankelijk. We hebben veel klanten overschakelen van tape om B2 te vereenvoudigen hun leven, kunnen gebruik maken van hun gegevens, en vaak geld besparen.

Hoe kan Backblaze biedt onbeperkte opslag (wat is de vangst?) en hoe kun je een opslagcapaciteit bieden tegen een fractie van de kosten van de S3?

We hebben eigenlijk veel gedaan in deze ruimte. Onze cloud backup service is niet bij de client-side dedup en intelligent file-type-specifieke compressie. Wij snijden ook tot grote bestanden, pakket tot kleine bestanden, en naar andere wegen om het optimaliseren van de opslag en de snelheid van de data-overdracht.

Wanneer heb je voor ogen met een meerderheid van uw opslag op Ssd ‘ s?

Dat is een goede vraag! We hebben zeker al gevraagd, maar wij vinden dat, gezien het feit dat wij bieden onze computer back-klanten onbeperkt data voor slechts € 5/maand (als ze betalen op onze jaarlijkse plan), het is een betere deal voor hen dat bedrag te betalen dan zich te verbinden tot 17 jaar ter waarde van onze dienst (9/ per jaar prijs) niet weten wat hun behoeften zijn misschien 20 jaar de weg… En natuurlijk ook voor de B2 Cloud-Opslag deze vraag is niet van toepassing als wij de betaling door de GB voor object storage (.005/GB/maand). We hebben veel gezien van de bedrijven proberen te bieden “Onbeperkte Opslag voor het Leven”, maar u zult opmerken dat velen van hen er niet meer, of hebben gehad te draaien om een gedifferentieerde tarifering aanpak. We hebben eenvoudige en duurzame vanaf de get-go.

Waarom heb hybride SSD nooit meer een ding voor de cloud storage-industrie?

Backblaze B2 is Amazon S3-stijl opslag op de Gletsjer prijzen. Wij bieden het beste van beide. Soortgelijke antwoord te geven op uw vraag over LTO: We geloven niet dat koude opslag archieven zijn zeer nuttig voor het bedrijf. Als er iets is waardevol genoeg om te bewaren, het is waardevol genoeg dat je gaat nodig hebben om toegang te krijgen op een bepaald punt. Maar als het duurt dagen en aanzienlijke hoeveelheden geld te krijgen: Hoe werkt dat voor uw bedrijf? We hebben een aantal klanten die begon met behulp van de Gletsjer voor de gepercipieerde prijs, alleen om te beseffen dat wanneer ze het nodig dat de data het was extreem traag en te duur om toegang te krijgen tot, en dan zijn ze gemigreerd naar B2 Cloud-Opslag.
Te lang, de opslag in de cloud markt werd gedomineerd door tech reuzen waarvan de oplossingen zijn vaak duur, ondoorzichtig en ingewikkeld. Begon in 2007 met het doel van een back-up van vrienden en familie computers, Backblaze heeft zich ontpopt als een levensvatbare concurrent in de ruimte door het leveren van eenvoudige, low-cost back-up diensten aan bedrijven en consumenten voor het jaar.
(Image credit: Shutterstock)

Waarom niet Backblaze bieden gletsjer-type content als Amazon?

Andy Klein, onze Drive Statistieken deskundige en Ariel Ellis, onze Directeur Supply Chain, krijgen deze vraag veel. We kijken naar SSD periodiek, maar de economie gewoon niet logisch toch. In het beste geval, ze zijn drie keer de prijs van conventionele harde schijven per terabyte. Dat werkt gewoon niet voor ons werken. We gebruiken ze in sommige gevallen als boot-schijven of log collectie apparaten, maar dat is slechts een paar duizend van onze ongeveer 130.000 schijven.

Wat is de impact van Covid-19 hebben op de backup/cloud storage business?

We verwachten niet dat Covid-19 van invloed is op de lage prijzen en onbeperkte opslagruimte bieden wij onze klanten. Het belangrijkste effect verwachten wij van Covid-19 zal worden dat het mensen waren die op het hek over het instellen cloud backup en cloud-gebaseerde workflows eindelijk opt-in als ze beseffen het belang van de bescherming van de gegevens en de beschikbaarheid als we gedwongen worden om op afstand te werken. Wanneer een klant overweegt hun storage-behoeften van vandaag, zullen ze ervoor kiezen om duizenden dollars te besteden up-front voor de implementatie van een server die niet volledig benut, in een bedrijf dat ze niet in staat zijn om toegang te krijgen tot of zullen ze kiezen om te betalen De dagen van een back-up van belangrijke bestanden en documenten op meerdere harde schijven voor redundantie zijn een ding van het verleden als cloud back-up wordt steeds meer betaalbaar. Echter, het kiezen van een cloud-opslag en back-up provider kan vaak ontmoedigend is voor gebruikers die zijn er niet zeker van of ze wilt synchroniseren, opslaan of een back-up van hun bestanden.

Waarom geen 20TB HDD nog en geen HAMR/MAMR? Wat zijn uw gedachten?

Wij hebben niet echt veel van nemen. SMR-stations hebben, en niet geschikt voor ons gebruik van geval tot nu toe. We proberen zo transparant mogelijk te zijn op Backblaze en zijn blij om te zien dat anderen een koers in die richting.

Waarom geen 20TB HDD nog en geen HAMR/MAMR? Wat zijn uw gedachten?

Net als je vorige SSD vraag, was het een kwestie van economie. Ze waren wat duurder dan de traditionele harde Schijven met weinig voordeel in termen van prestaties. Als je je cache of de levering van diensten wilt u de snelste beschikbare hardware; als je je de storage laag, ga je voor minder dure, maar meer dicht.