Twitter-gebruikers met ‘wie kan antwoord’ functie

Via De Rand
Met een nieuwe update, die momenteel in de testfase, Twitter-gebruikers hebben meer controle over die daadwerkelijk kan beantwoorden.
Als een gebruiker ervoor kiest te beperken antwoorden voor een tweet en ‘exclusief’ een bepaalde Twitter-gebruiker, zal die persoon niet in staat om te antwoorden. Op hetzelfde moment, de tweet zal nog steeds zichtbaar zijn voor anderen en ze kon like en retweet het.

Testen, testen…Een nieuwe manier om een convo met wie u wilt. We beginnen met een kleine % wereldwijd, dus houd je 👀 uit om in actie te zien. pic.twitter.com/pV53mvjAVTMei 20, 2020
Volgens Twitter ‘slechts een beperkte groep van mensen over de hele wereld’ op Android, iOS, en de web-app zijn een onderdeel van de test te beperken antwoorden.
Twitter-gebruikers hadden een invloed op de manier waarop mensen de stem van hun mening en een standpunt innemen over kwesties die voor hen belangrijk zijn. Echter, het social media platform heeft ook een plaats voor haat-mongering en talrijke anti-sociale trollen gedrag.

Tweets met het label eruit zal zien op deze afbeelding:

Twitter heeft een officiële tweet over de nieuwe ontwikkeling:
Gelabeld Tweets weergeven wie kan beantwoorden (Image credit: Twitter)

Een andere handige functie die naar verwachting zal spoedig komen, is dat tweets worden gelabeld aanduiding van die antwoord kan geven. Het labelen van de tweets die beperkt antwoord instellingen ingeschakeld laat gebruikers eenvoudig te herkennen.
Wanneer de keuze ligt bij de gebruikers, zodat ze controle ‘wie kunnen reageren op mijn tweet’, kan het omlaag brengen van het aantal gevallen van misbruik en seksuele intimidatie op de sociale media. Niet in tegenstelling tot het echte leven, kunnen gebruikers zich met gelijkgestemden of ‘veilig’ gebruikers online kan in wezen houden trollen op de baai.