Eer bevestigt MediaTek als een vervanging chipset leverancier

In een tijd waarin Huawei en Eer en verfrissende up-to-gezicht van de uitdagingen gesteld door de AMERIKAANSE verbod op de producten, de Chinese reus is het verkrijgen van steun van MediaTek. De Taiwanese semiconductor reus zou zijn door het leveren van chipsets voor hun toekomstige smartphones.

Eerder deze week, als onderdeel van de nieuwe handels-sancties opgelegd door de VS, TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co) was het niet langer toegestaan om de levering van onderdelen voor de Huawei Consumer Business Group. TSMC is ‘ s werelds grootste contract fabrikant van de chipset, die krijgt ongeveer één vijfde van de business van Huawei en haar dochterondernemingen. Met de nieuwe uitspraak, Kirin chipsets zou niet langer een optie.

Honor X10 5G

Eer X10 5G (Image credit: Eren)

Op de persconferentie na de Eer X10 start in China, Zhao Ming, President van de Eer van de Business unit gericht op de situatie en gesproken over mogelijke oplossingen. De grootste afhaalmaaltijden was die Eer zal kijken naar MediaTek ‘ s bereik van 5G-chipsets voor toekomstige producten.