Het nationaal Cyber Security Centrum: Wat is het?

Als meer en meer van de wereld de infrastructuur wordt aangesloten via het Internet, regeringen over de hele wereld zijn het ontwikkelen van een taak krachten te richten op het gebied van cyberbeveiliging. In het verenigd koninkrijk, de primaire overheidsinstelling verantwoordelijk voor het bijhouden van het land veilig tegen digitale bedreigingen is het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Het centrum is relatief nieuw, net begonnen in het najaar van 2016. Maar het bouwt op een langere geschiedenis van cyber bereidheid in het verenigd koninkrijk, en de oprichting geeft aan hoe serieus neemt de overheid de dreiging van de toekomst van cyberaanvallen. In deze handleiding nemen we een kijkje nemen naar wat het NCSC is en hoe het werkt.

Een dringende noodzaak voor cybersecurity in het verenigd koninkrijk