Jio ‘ s hot streak blijft: Silver Lake komt terug om te investeren $600 miljoen meer

Terwijl Jio is laaiend nieuwe paden, de Indiase concurrenten Airtel en Vodafone-Idee worstelen, en naar verluidt in gesprek met Amazon en Google in respectievelijk een bod uit te lokken in de investeringen.
Op een dag wanneer het in Abu Dhabi gevestigde soevereine bedrijf Mubadala zich om te investeren ,2 miljard in Jio-Platforms, bleek dat de Silver Lake en zijn mede-investeerders investeren een extra bedrag van 0 miljoen (Rs 4,546.80 crore) in Jio-Platforms, naast de bijna 0 miljoen (Rs 5,655.75 crore) het had op 4 Mei 2020.
Silver Lake investering waarden Jio Platforms op een eigen vermogen van Rs 4.91 lakh crore en een enterprise value van Rs 5.16 lakh crore, en zal zich vertalen in een 2.08% belang in Jio-Platforms op een volledig verwaterde basis. Silver Lake is wereldwijd marktleider in het op grote schaal technologie te investeren. Haar missie is om te bouwen en te laten groeien en grote bedrijven door de samenwerking met world-class management teams. De investeringen zijn opgenomen Airbnb, Alibaba, het Alfabet is Voorwaar en Waymo eenheden, Dell Technologieën, Twitter en vele andere wereldwijde technologie-leiders.
Investments in Jio Platforms
(Image credit: CNBC)
Met deze investering Jio Platformen heeft verhoogd $12,2 miljard (Rs 92,202.15 crore) van toonaangevende technologie beleggers in minder dan zes weken, met inbegrip van Facebook, Silver Lake (vorige investering), Vista, General Atlantic en KKR, Mubadala en nu Zilver Meer weer, in minder dan zes weken. De markt overtuiging is dat Vertrouwen heeft zich gericht op het verhogen van Rs Van 85.000-Rs 90,000 crore van belang omzet in Jio-Platforms.

Hij voegde eraan toe: “ik wil benadrukken dat Zilver Meer is voor extra investeringen in Jio-Platforms, binnen een tijdsbestek van vijf weken tijdens de Covid-19 pandemie, is een sterke bevestiging van de intrinsieke weerbaarheid van de Indiase economie, die zeker zal groeien met uitgebreide digitale ondersteuning.”

In een commentaar op de investering, Egon Durban, Silver Lake, Co-CEO en Managing Partner, zei: “We zijn verheugd om onze blootstelling en het brengen van meer van onze mede-investeerders in deze gelegenheid, een verdere ondersteuning van de Jio-Platforms in haar missie is om de kracht van hoge kwaliteit en betaalbare ict-diensten met een massa van consumenten en kleine bedrijven en bevolking.”
(Image credit: Mukesh Amabani)

Motie van vertrouwen op Jio

(Kunt u alles lezen over Jio Platformen en diverse investeerders in ons uitgebreide dekking hier).
In een commentaar op de totale investering gebracht door Silver Lake, Mukesh Ambani, Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder, Reliance Industries Ltd, zei: “Silver Lake en zijn mede-investeerders zijn gewaardeerde partners, als we blijven groeien en transformeren de Indische digitale ecosysteem voor het voordeel van alle Indianen. We zijn blij dat We hun vertrouwen en steun, alsmede het profiteren van hun leiderschap in de wereldwijde technologie te investeren en hun gewaardeerde netwerk van relaties, als we rijden de Indische Digitale Samenleving te transformeren.”
“De investering dynamiek achter Jio valideert een overtuigende business model en onderstreept onze bewondering voor Mukesh Ambani, zijn team en hun moedige visie in het creëren en opbouwen van één van’ s werelds meest opmerkelijke technologie bedrijven,” voegde hij toe in een persbericht.
Jio-Platforms, met meer dan 388 miljoen abonnees, heeft aanzienlijk geïnvesteerd in het digitale ecosysteem, aangedreven door de toonaangevende technologieën verspreid over breedband connectiviteit, smart devices, cloud en edge computing, big data analytics, kunstmatige intelligentie, het Internet van de Dingen, augmented en gemengde realiteit en blockchain.
Dit is een soort van record. Het is een pandemie tijd. Er is lockdown overal. Economie is in de meeste landen in een neerwaartse spiraal. En in deze situatie, Reliance Industries digitale dochteronderneming Jio Platformen heeft verhoogd ,2 miljard in iets minder dan twee maanden.