Covid-19 fact-checking een chatbot voor WhatsApp krijgt een Hindi-versie

De chatbot, die is gratis te gebruiken voor iedereen op WhatsApp, helpt hen te communiceren in het Hindi taal om te controleren of de gegevens verspreid over de hele coronavirus en informatie wordt vrijelijk gedeeld over de messaging-dienst. Het belangrijkste doel is het bestrijden van onjuiste informatie tijdens de huidige fase van de Unlock-1 dat India is er getuige van.
De Hindi-chatbot zou geven inhoud aan de hand van het Jagran Groep feit-het controleren van de unit Vishwas Nieuws, naast India Vandaag de dag, Nieuws-Mobile, De Schilderachtige, Feit Crescendo en Newschecker. De database zou meer dan 250 fact-checks om te beginnen met en meer zou toegevoegd kunnen worden op een dagelijkse basis. Deze bronnen zijn onderdeel van IFCN is het controleren van feiten team in India.