Lexus RX L

Als u op zoek bent naar een luxe zeven-zits SUV, de Lexus RX L maakt een sterke zaak. Het is comfortabel, rustig en eco-vriendelijk dankzij de hybride motor die u toelaat om het rijden van korte afstanden in een volledig elektrische modus.
Het is een premium voertuig, en met de hybride Lexus RX L prijzen die beginnen bij ,510 / £52,855 (de RX L is niet beschikbaar in Australië) is dit niet een SUV die bij iedereen in de prijs.
Je krijgt zeven zitplaatsen voor uw geld, maar als er vijf volstaan kan je altijd kiezen voor de Lexus RX, die begint bij € 46,800 / £51,565 / AU$100,756.
Lexus RX L ontwerp en rijden
De Lexus RX L beschikt over de futuristische esthetiek naar de rest van de fabrikant waaier van auto ‘ s met een grote grille, slanke, lichte blokken en een prachtig lichaam strepen op beide kanten.
Vanwege de omvang – de RX L is 5 meter lang en bijna 2 meter breed – een beetje domineert in de weg. Het is hoog ook bij 1,7 meter, die geeft je een indrukwekkend uitzicht vanaf de bestuurdersstoel. We reden
(Image credit: TechRadar)
Lexus RX L PremierMotor: V6 HybrideVermogen: 308bhp0-62 mph: 8 secondenTop snelheid: 112mphBrandstof-efficiency: 47.1 mpgPrijs: £63,635 Zoals we hebben gezegd, de Lexus RX L wordt geleverd met zeven zitplaatsen – die verklaart waarom het zo lang als het is. Het achterste paar stoelen vouw in de vloer om u te voorzien van een grote, ononderbroken kofferbak ruimte als u het niet nodig om de plaats aan zeven personen.
Zelfs met de achterste rij stoelen, er is voldoende ruimte achter hen voor een paar tassen van winkelen. Als u van plan bent op het knallen van de zwervers op de achterbank, raden wij je aan hen die behoren tot kinderen is er niet veel in de weg van de beenruimte. Een volwassene zou vinden de plaatsing ongemakkelijk voor iets meer dan alleen de kortste reizen.
Gelukkig, het midden trio van stoelen bieden meer in de manier van beenruimte en ruimte, en verder de cabine de eerste twee posities zijn comfortabel en ruim. De voorstoelen zijn voorzien van warmte en koeling functies die ervoor zorgen dat u blijft de perfecte temperatuur, ongeacht de weersomstandigheden, terwijl de buitenste stoelen op de middelste rij hebben ook een verwarmingsfunctie – met de controles verborgen in de vouw-down middenarmleuning.
Lexus RX L
(Image credit: TechRadar)Opslag blijft het een plus punt in de cabine, met een diepe deur zakken in staat met een verscheidenheid van voorwerpen en apparaten.
Hit the road in de Lexus RX L en u vindt de benzinemotor biedt meer dan voldoende vermogen om je te verplaatsen in een fatsoenlijk tempo. De RX L reden we hadden een top snelheid van 112mph en een genoteerde 0-62 mph tijd van 8 seconden, wat betekent dat je snel aan de slag zonder veel moeite.
Er zijn Sport en Sport+ modus, verharden de schorsing en geeft je een beetje meer power onder de voet ten opzichte van het normale en het eco-modus, maar je hoeft niet te zuipen gas op elke reis.
De Lexus RX L wordt geleverd met een zelf opladen hybride motor, die bezuinigingen op de hoeveelheid gas die u op elke reis, en u kunt zelfs kiezen om te rijden in de EV-modus (volledig elektrisch). Dit werkt alleen voor een handvol kilometers, zo ‘ n korte trips alleen, maar het is een leuke extra functie te hebben als je nodig hebt om een snelle run naar de winkels. Afbeelding 1 van 8
Lexus RX L
(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 2 van 8
Lexus RX L
(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 3 van 8
Lexus RX L
(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 4 van 8
Lexus RX L
(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 5 van 8
Lexus RX L
(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 6 van 8
Lexus RX L
(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 7 van 8
Lexus RX L
(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 8 van 8
Lexus RX L
(Image credit: TechRadar) Lexus RX L specs en tech
De Lexus RX L wordt geleverd verpakt met tal van technische en functies om u veilig te houden, en te vermaken en op het goede spoor.
Blinde vlek indicatoren op de spiegels geven een snelle visuele waarschuwing als de vraag of het een goed moment om te veranderen van baan, terwijl de 360 graden-camera ‘ s en parkeer sensoren geven u een zicht rondom de auto, die – van onschatbare waarde als het gaat om het parkeren zo een groot voertuig, in het bijzonder in strakke vlekken.
Binnenin zijn er USB-poorten, zodat je kan opladen van uw apparaten en sluit ze aan op de infotainment-systeem. Er is een wireless charging pad zodat je tot de bovenkant van compatibele smartphones (die ondersteuning voor Qi draadloos opladen) zonder de noodzaak voor een kabel.
Bluetooth is ook op te bieden, waardoor u draadloos muziek streamen vanaf uw telefoon oproepen plaatsen en ontvangen via de auto handsfree-interface.
Lexus RX L
(Image credit: TechRadar)Er is niet, echter, ondersteuning voor Android-Auto of Apple CarPlay, wat betekent dat je niet kunt krijgen apps zoals Spotify, Apple Maps, Google Maps en WhatsApp om te profiteren van de grote 12-inch centrale display. Dit scherm is helder en duidelijk, en de manier waarop het is vormgegeven is een beetje futuristisch.
Uw instinct kan zijn om prod dit scherm met uw vinger – ons zeker was – maar dit is niet een touch display. In plaats daarvan, Lexus wil je gebruik maken van de richting schakelen die zit net onder de versnellingspook.
Lexus RX L
(Image credit: TechRadar)Touchscreens in de auto steeds vaker voor, en terwijl ze zijn niet bij iedereen in de smaak, het voelt als de nieuwere technologie is een beetje meer intuïtief en gebruiksvriendelijk, dan Lexus’ uitvoering.
Het duurt niet al te lang te begrijpen van de basisprincipes van de controles. De toggle beweegt in alle richtingen, die u toestaat om de cursor te verplaatsen op het scherm en drukt u mogelijk te maken om opties te selecteren. Er zijn fysieke scrollen, menu en back knoppen erboven, voor snelle bediening, plus een speciale Kaart knop springt u direct naar het navigatiesysteem.
We vinden het richting het schakelen een beetje onhandig om te gebruiken, en het was niet de meest nauwkeurige wanneer het ging om de cursor te verplaatsen naar sommige van de kleinere iconen.
De sat nav werkte goed, zelfs als het wel lijkt het een beetje basic visueel, en het bevat nuttige knooppunt en service station informatie – met name handig op lange reizen. Er is een kleinere digitale display verscholen in het instrumentenpaneel, gelegen tussen de snelheidsmeter en de hybride motor meter, die kan het doorsturen van een verscheidenheid van gegevens aan u, zoals snelheid, navigatie-aanwijzingen, gear selectie, boordcomputer en meer.
Lexus RX L
(Image credit: TechRadar)Dat is nog niet alles, want de RX L komt ook met een HUD (head up display) die projecten essentiële informatie zoals uw snelheid, de huidige weg de snelheid beperken, kompas en cruise control instelling in uw ogen lijn op de voorruit. Dit zorgt dat u uw ogen op de weg, terwijl u nog steeds het zien van deze informatie.
De klimaatregeling in de Lexus RX L is adaptief, zodat zij overeenkomen met de voorligger, het versnellen van (de limiet die u hebt ingesteld) en het vertragen in koor. Dit maakt het rijden van lange afstanden op de snelweg minder veeleisend is, en meer ontspannen.
De Lexus RX L biedt een ruime, premium en groener ervaring met veel van de technologie en opslag. Terwijl de interface misschien ontbreekt de moderne eenvoud van de touch-technologie, er is meer dan genoeg te bieden om een rechtvaardiging van de kosten.

John McCann is het krijgen van achter het stuur geven je een andere kijk op de rijkdom van de auto ‘ s – en de tech in hen – die vandaag beschikbaar zijn. Van super-snelle sport auto ‘ s aan de tech-verpakt hatchbacks, hij zal je door middel van een scala van merken, modellen, vermogen en prijs-tags in zijn reguliere TR Schijven kolom.