Smartphone-camera ‘ s met echte optische zoom zijn een stap dichter bij de werkelijkheid

De Shenzhen-fabrikant heeft onthuld een periscopic camera module met continue zoom dat is slechts 5,9 mm dik. Dit is een doorbraak voor de smartphone fotografie, als de huidige implementaties omvatten het gebruik van een teleobjectief dat is gewoon op een langere brandpuntsafstand is dan de primaire camera. Dit betekent dat zij het beste presteren op slechts een specifiek deel van de zoom (2x, bijvoorbeeld), met de rest wordt bereikt door hybride software bijsnijden.
Bovendien, het is slechts 5,9 mm dik, dat is een cruciale parameter voor smartphones waar het volume is zeldzaam om langs te komen. Het maakt gebruik van een bekende prisma en buig licht door de 90-graden, die door een serie van drie objectieven voor het raken van de sensor. Een piëzo-elektrische motor drijft de beweging van het glas nagel de zoom en autofocus. O-Film stelt dat het ook kan produceren lens modules met 3-5x, 5-8x en 3,5-9,5 x zoombereik gebaseerd op de behoeften van de klant.

De Huawei P40 Pro Plus is de huidige kampioen als het gaat om smartphones, met een lange telelens met een brandpuntsafstand van 240mm of het equivalent van de 10x optische zoom. O-Film is nog om aan te kondigen welke bevestigd smartphone partners tot het vaststellen van het nieuwe camera module. Met een niet-bestaande track record in deze ruimte, het blijft afwachten hoe het de tarieven in het echte leven.
(Image credit: O-Film)

Via GSMArena