Het blijkt coronavirus malware was niet eens zo groot een deal

“Defender investering is het best geplaatst in een cross-domain-signaal analyse, update implementatie en gebruikers onderwijs…Investeringen die verhogen de kosten van een aanval of lager is de kans op succes het optimale pad naar de toekomst,” Microsoft opgemerkt.
Hoewel coronavirus-gerelateerde cyberaanvallen kreeg veel aandacht in de vroege pandemie, Microsoft is van mening dat de dreiging was grotendeels overdreven.
Microsoft beweert opportunistische malware en phishing-aanvallen begon na de World Health Organization (WHO) voor het eerst begon met de titel “Covid-19” in februari. Deze aanvallen piek, echter, in het begin van Maart en sindsdien gevestigd in een voortdurend lage cadans. Coronavirus malware
Volgens Microsoft, cybercriminelen zijn door de natuur opportunisten; kunstaas te wijzigen regelmatig en vlot, maar de onderliggende malware consistent blijft.
Tijdens het hoogtepunt van de crisis, hackers ingezet op maat gemaakte aanslagen in elk grondgebied, het bevestigen van malware campagnes om de gebeurtenissen van de specifieke lokale zorg.
In het verenigd koninkrijk, bijvoorbeeld, coronavirus malware-aanvallen piekte na de eerste bevestigde de dood en na de FTSE 100-crash en de invoering van de AMERIKAANSE reisverbod.
Echter, terwijl het aantal coronavirus-gerelateerde cyberaanvallen spiked op verschillende momenten, maar het totale aantal cyberaanvallen verschoven beetje van het gebruikelijke tarief, te suggereren dat cybercriminelen gewijzigd geplande aanslagen plaats van het lanceren van volledig nieuwe campagnes.

(Image credit: Microsoft)”Covid-19-thema-aanvallen zijn slechts een klein percentage van de totale bedreigingen Microsoft heeft waargenomen gedurende de laatste vier maanden,” is te lezen in de blog post. “Op basis van de globale trend van de aanslagen blijkt dat de thema aanvallen werden op de kosten van andere aanvallen in de bedreiging van het milieu.”
De beste verdediging tegen de opportunistische soorten, die gelokaliseerd zijn aanvallen die tijdens de afgelopen maanden, volgens Microsoft, is een nadruk op de opleiding van de eindgebruikers het opsporen van phishing en social engineering-aanvallen – evenals een verbintenis wachtwoord beste praktijken.

Een nieuwe blog gepubliceerd door het Microsoft Threat Intelligence Protection Team beschrijft hoe het volume van de malware-bedreigingen gedetecteerd wereldwijd verschilt niet significant tijdens de pandemie, en coronavirus malware verantwoord “nauwelijks een blip” in het totale volume van de opgenomen