Nikon Z5: alles wat we tot nu toe weten over de full-frame spiegelloze camera

En de prijs? De naam alleen al vertelt ons wat we moeten weten. Nikon ‘s Z5 is zeer waarschijnlijk goedkoper dan de Nikon Z6, die nog steeds bovenaan onze lijst van de beste camera’ s die je nu al kunt kopen.
Het is een verstandige genoeg termijn, maar zelfs dit gerucht is weinig meer dan een “raden” door Nikon Geruchten. De Nikon Z5 wordt verwacht te starten naast de Z30, een spiegelloze APS-C camera. Hun bestaan was dichtbij bevestigd wanneer de twee nieuwe Nikon camera ‘ s werden geregistreerd met een russische certificatie-instelling, gespot door betrouwbare camera leaker Nokishita.
De Canon heeft een ernstige gezichtsveld van het gewas bij het fotograferen van 4K. En er is verder bijsnijden als u software wilt gebruiken stabilisatie. Het kan ook alleen gebruik maken van contrast detectie autofocus bij 4K, die langzaam kunnen zijn. Als de Nikon Z5 is als de Z6, er moet geen verplichte 4K bijsnijden en moeten we fasedetectie-AF bij opnamen van 4K. Dit zou een makkelijke overwinning, en zou het mogelijk maken de Z5 de beste full-frame camera voor video op de prijs.

Nikon Z5 release datum en prijs

Idealiter is de Nikon Z6 moet houden van deze display-spec en kantelen, in het bijzonder wanneer de extra witte sub-pixel in een RGBW-scherm wordt gebruikt om te stimuleren helderheid. Echter, we zien een drop-down naar iets wat lijkt op het 1.04 miljoen LCD-scherm gebruikt de Nikon Z50. Dat is een 720 x 480 pixel RGB LCD-scherm.
Op dit punt van de Nikon Z5 lijkt griezelig dicht bij zijn duurdere broertje. Echter, er zijn andere delen van Nikon kan snijden.
Waarom zou worden opgeroepen de Nikon Z5? Omdat het naar verwachting te zitten onder de Nikon Z6, in beide functies en prijs. Gezien de laatste is op dit moment de top van onze beste camera ‘ s die lijst, zou het mogelijk zeer populair inderdaad.
Andere mogelijke bezuinigingen zou minder belastend te maken. De Nikon Z5 kon verliezen de Z6 secundaire bovenzijde van de display, en gebruik maken van een lay-out dichter bij de APS-C Nikon Z50.
De Sigma FP (hieronder) nam deze route. Het is de kleinste full-frame camera kun je kopen, maar heeft ernstige nadelen voor foto ‘ s shooters. De Nikon Z5 niet hebben van een focus als niche als de Sigma FP – en u zult waarschijnlijk in staat zijn om een aparte zoeker (EVF) en sluit het aan op de hotshoe.

Het trimmen vaststelling van de effectiviteit van de Nikon Z5 ‘ s weerbestendige afdichting is een andere mogelijke snijden. De Nikon Z6 en Z7 hebben enkele van de beste regen-readiness rond, en de Z5 kunnen ruggedization, weer dichter bij de Nikon Z50 is. Dit betekent niet dat het niet hebben van een magnesium skelet. Waarschijnlijk wel. Maar minder aandacht voor detail kan worden gebruikt in alle pakkingen/afdichtingen, die moet ook scheren een paar millimeter uit het lichaam.
(Image credit: de Toekomst)

Nikon Z5 scherm en de ZOEKER

Dit betekent dat we zouden eindigen met een camera die het moet winnen van de Canon EOS RP voor 4K video capture en base ISO dynamisch bereik tegen een lagere kostprijs dan de Sony A7 III.
Maar hoe kunnen Nikon vereenvoudiging van haar beste full-frame spiegelloze camera om de prijs naar beneden?

Zou Nikon laat de zoeker van de Nikon Z5? Dit kan minder vreemd dan het klinkt. Het zou laten Nikon lager de prijs duidelijk te maken zonder het maken van enorme concessies elders.
Nu de Sigma FP (boven) is de kleinste full-frame camera te kunnen kopen. (Image credit: de Toekomst)

Een dergelijke sensor zou een geweldige overwinning voor Nikon, als het zou de Z5 betere dynamische bereik op basis van ISO dan de Canon EOS RP. Dit alleen al zou waarschijnlijk veel kopers overtuigen om te kiezen voor de Nikon.
Er is slechts één circuleerde al zo ver over de Nikon Z5 de specs, maar het is een grote. Velen geloven Nikon laat een EVF uit de Nikon Z5, om het kleiner en goedkoper.
Dit zou een gedurfde stap. Bijna alle full-frame camera ‘ s zijn elektronische zoekers, waaronder de Canon EOS RP, de meest voor de hand liggende lagere kosten pick tot u begint te graven in de vorige generatie Sony Alpha organen.
Ook zien We weinig reden waarom Nikon zou niet de betaalde ProRes RAW-software update beschikbaar voor de Z6 en Z7.

Nikon Z5 specificaties en functies

Geef ons een camera achteraan display met 1000-nit helderheid en een auto modus die reageert op een tweede en praten we meer serieus over het downgraden van het belang van een EVF.
De laatste boog rivaal is de Canon EOS RP, momenteel beschikbaar voor een verleidelijk 9 (£1299 / 18AU) lichaam-alleen of 9 met een basic kit lens. Echter, als Nikon is om met een prijs zal het waarschijnlijk de RP ‘ s origineel ,299.99 / £1,399.99 / AU,149 prijs (inclusief een montage adapter).
Hoger einde van het scherm of lagere-end scherm, de Nikon Z5 vrijwel zeker een Z-mount camera met een full-frame sensor. Maar wat sensor zal dat worden?
Nikon heeft een relatief rustig jaar zo ver, maar de laatste geruchten suggereren dat de volgende lancering kan worden van een full-frame spiegelloze camera, genaamd de Nikon Z5.

En we willen wedden dat u in staat zullen zijn om te kopen een EVF add-on, misschien wel een die ziet er niet teveel afwijkt van de Nikon Z6 toen reed naar de hotshoe.
De Canon EOS RP (boven) is momenteel een van de beste waarde voor full-frame camera ‘ s die je kunt kopen. (Image credit: de Toekomst)

Als we onze Nikon Z5 aannames zo ver om waar te zijn, dat zijn de belangrijkste veranderingen zullen worden naar de buitenste elementen, zoals bouwen, het EVF en misschien wel het achterste scherm, het moet net zo goed voor de video als de Z6. En dat betekent ook dat het zou winnen van de Canon EOS RP.
Kan de Nikon Z5 gebruik van dezelfde sensor? Dit lijkt niet ver gezocht als de Nikon Z6 is zelf niet een waanzinnig dure camera, en een rivaal van Fujifilm laat camera ‘ s van heel verschillende prijzen gebruik maken van dezelfde sensoren.
Specifiek nieuws over de Nikon Z5 is schaars, maar we verwachten dat ook aangekondigd voor het einde van 2020. Hier zijn de nieuwste geruchten, samen met wat we denken (en hopen) zal bieden.
Op een bepaald punt degenen die beweren dat er een camera is niet compleet zonder een zoeker zal klinken als out-of-touch oldies wandelen over overblijfselen uit het verleden die nooit werden die goed is in de eerste plaats. Maar zijn we er nog niet? Waarschijnlijk niet. Camera achter de schermen zijn niet eens in de buurt van die in de top telefoons. Het is niet de beeldkwaliteit grondbeginselen zoals het contrast en de kleur die er het meest toe, maar helderheid.
IBIS, of in-body beeldstabilisatie, kan mogelijk worden verwijderd. We zouden missen, maar de Canon EOS RP niet IBIS beide. Dit zou ook laat Nikon trim naar beneden over het lichaam, om het te laten lijken nog meer levensvatbaar als een ‘toevallige’ full-frame camera.

We updaten deze pagina, zo gauw horen we alle officiële info over dit potentieel spannende full-frame camera.
We wilden een Nikon Z5 voor enige tijd. En terwijl Nikon heeft niet aangekondigd het nog, de Z5 lijkt te worden op de wijze, volgens de laatste speculaties.
Sommigen hebben gesuggereerd dat de Nikon Z5 kan ook een vast achter LCD-scherm, maar dit lijkt een slecht idee zijn als de EVF is optioneel. De Nikon Z6 heeft een 2,1 miljoen-dot scherm, die smeulende neer op 960 x 540 pixels omdat het scherm maakt gebruik van een RGBW-sub-pixel matrix.
Een add-on EVF is waarschijnlijk onbetaalbaar voor de menigte op zoek naar zo veel camera voor weinig geld. Maar de Nikon Z5 kan bieden de beste resultaten per dollar die je kunt krijgen van een 2020 camera ontworpen voor LCD-scherm shooters.
De Nikon Z5 kan blijken te zijn een hard-to-beat hybride foto ‘ s en video camera voor degenen die niet al te veel zorgen over een traditionele stijl van fotograferen. Natuurlijk, de Panasonic GH5 en aankomende Panasonic GH6 zou nog steeds een rand met 4K/60p vastleggen, zelfs indien ze niet aan een full-frame camera voor de beeldkwaliteit bij weinig licht.

De beste manier om te raden een aanstaande spiegelloze of DSLR-sensor is om te kijken naar wat een recente camera van de andere kant gebruikt. Nikon ‘ s meest relevante recente DSLR is de Nikon D780, wat vergelijkbaar is met de Nikon Z6 en maakt gebruik van een soortgelijke 24.5 MP sensor.
Het zou ook betekenen dat de Nikon Z5 is waarschijnlijk dezelfde 273-punt-sensor fase detectie gericht systeem, zoals de Nikon Z6 en D780. We zouden aannemen.
Nikon Rumors schreef in het begin van juni 2020 de Nikon Z5 kunnen komen in de komende drie maanden, hetgeen suggereert dat het zal worden bekendgemaakt vóór of tijdens de maand September.
Dit is de camera die je kan kopen in plaats van een Canon EOS RP of een oudere generatie Sony Alpha A7 of Sony A7R.
Er is een probleem hier, hoewel, dat suggereert Nikon daadwerkelijk zal houden IBIS in de Z5. De Z-serie lenzen gebrek hun eigen stabilisatie, als het systeem is gemaakt met IBIS in gedachten. Om zich te ontdoen van het te duidelijk een compromis, en maakt de Nikon Z5 veel minder handig voor op reis en vakantie fotografie.