Google is aan het veranderen Play Store abonnement beleid – hier is wat we weten

Vanuit het oogpunt van de app-ontwikkelaars, de nieuwe functie zou hen in staat stellen om de verkoop van hun abonnementen direct vanaf de pagina met details van hun app. Consumenten zouden het vinden van een nieuwe knop naast de “Install” knop waar ze kunnen krijgen een gratis proef-of aankoop van de app. Dit is inderdaad een welkome verandering in het beleid als het voordelen voor zowel consumenten als ontwikkelaars.
“Vanaf augustus 2, 2021 alle nieuwe apps moet gebruiken Facturering Bibliotheek versie 3 of nieuwer. 1 November 2021, alle updates van bestaande apps moet deze versie te gebruiken of de nieuwere,” de blog post zei. De update zal gebruikers toestaan om een abonnement te kopen direct vanuit de Play Store pagina zonder te klikken via een in-app pop-up.