Waarom de Canon EOS R6 is de vormgeving tot een meer spannende camera dan de EOS R5

Voor degenen die vooral geïnteresseerd zijn in de foto ‘ s van fotografie, dan is de EOS R6 is misschien niet helemaal wat ze zochten uit een ‘lite’ versie van de EOS R5. Maar als je op zoek bent naar een hybride shooter met een grotere sensor dan de Fujifilm X-T4, of een Nikon Z6 dat paren met RF-objectieven de EOS R6 is de vormgeving erg mooi.
Veel van de EOS R6 is blijkbaar gelekte specs ondersteuning van het idee dat het een sterke focus op video ook – naast de reeds vermeld, er zal pro functies, zoals de mogelijkheid om te schieten in zowel Canon Log-en 10-bits, die geven redactie en kleur klassers een grote mate van flexibiliteit.
Natuurlijk, het is een beetje vroeg om het maken van definitieve conclusies over de EOS R6. En het is niet zo als de camera gaat om objectief ‘beter’ is dan de EOS R5 – de laatste Canon full-frame spiegelloze vlaggenschip, na al, en heeft terecht aangetrokken alle koppen voor de bevestigde specificaties zoals 8K video-opname en-in-body beeldstabilisatie (IBIS).
Maar voor de meeste fotografen en videomakers, de EOS R6 is waarschijnlijk de meest intrigerende nieuwe camera. Het zal een full-frame-sensor is van hetzelfde formaat als een enkel frame van de traditionele 35mm film. En de nieuwe specs blijkbaar geopenbaard door Canon Geruchten over de mogelijkheid om vast te leggen oversampled 5K-video (een superieure techniek naar alternatieven, zoals pixel binning), 4K/60p opname, 10-bits schieten en een “identiek” autofocus-systeem van de Canon EOS R5. Voor video-shooters in het bijzonder, dat is een spannende cocktail.
Deze specs deelnemen aan een gerucht blad met IBIS, 12 fps burst shooting met de mechanische sluiter (of 20fps met de elektronische sluiter) en dual UHS-II SD card slots. Op papier, het is indrukwekkend spul. Natuurlijk, elke camera is een compromis, en er zijn vele redenen (waaronder de geruchten 20MP sensor en onbekend prijskaartje), dat betekent dat de EOS R6 niet per se de beste te zijn full-frame camera voor iedereen.
Maar als de Canon EOS R6 slots in Canon spiegelloze line-up waar we denken dat het zal, dan staat een goede kans om de liefhebber van een ster met de EOS R-systeem is aan het huilen in haar strijd tegen Nikon en Sony. Canon EOS R6
(Image credit: Canon Rumors)Familie fortuin
Een ogenschijnlijk gelekte foto van de Canon EOS R6 (boven) laat het staan in het midden van de EOS R familie, ondersteund door een nieuwe, gelekte RF-lenzen. Het is een beetje als een intimiderende gangster familie portret, waaruit blijkt dat Canon business met deze start – en dat is volgens geruchten vindt plaats op 9 juli.

Zoals de Panasonic GH5 (20.3 MP) en Sony A7S II (dat slechts een 12.2 MP sensor), video-centric camera ‘ s hebben de neiging om te dwalen aan de kant van lagere resolutie sensoren, die komt met het voordeel van grotere individuele fotosites (pixels) voor de goede prestaties bij weinig licht.
Zelfs als de Canon EOS R6 is niet voor u, het andere voordeel zou het domino-effect dat het heeft op de rest van de EOS R familie.

Nog steeds, een van de redenen waarom de Nikon Z6 blijft aan de top van onze beste camera’s is de lijst met indrukwekkende waarde blijft bieden. Met de Canon EOS R6 verwacht dat kost aanzienlijk meer bij de lancering, we kijken ernaar uit om te zien of het inderdaad kan stelen de schijnwerpers van zijn oudere broer als het gaat om de echte wereld te fotograferen.
(Image credit: Canon)

Wat ook interessant is, dat het laat zien dat alle van de bestaande EOS-R ‘ s, die suggereert blijven ze allemaal op de verkoop. Dus waar zou de EOS R6 passen in de Canon en spiegelloze camera foto?
Maar die camera is ook waarschijnlijk om de kosten rond de ,000 / £4,100 / AU,500. Wat is er boeiend over de Canon EOS R6 is hoeveel van de R5 ‘s spec sheet die zij beheert te proppen in een lichaam dat zou kunnen komen met een prijskaartje dat naar verwachting niet aanzienlijk hoger is dan de Canon EOS 6D Mark II’ s oorspronkelijke lancering prijs van ,000 / £1,999 / AU,199.
Met de bestaande Canon EOS R (30.3 MP) en EOS RP (26.2 MP) zowel met een hogere resolutie sensoren, waar laat dit de EOS R6?

(Image credit: Canon)

Wie is de EOS R6 voor?

Landschap fotografen, die vaak als een hoge-resolutie camera ‘ s voor het bijsnijden in scènes en het maken van grote prints, zal ongetwijfeld worden getrokken om de geruchten 45MP resolutie van de EOS R5.
In termen van prijs en functies, heeft de EOS R6 zal vrijwel zeker de ‘underboss’ in de EOS R familie. Hoofd van de tafel is ongetwijfeld de Canon EOS R5, een camera die al zijn aangekondigd en komt met een pro-niveau krachten als niet-bijgesneden 8K video-opname en een CFexpress slot.
Volgens de laatste geruchten zal dit zijn dezelfde EVF, de batterij en de autofocus systeem, zoals de EOS R5. De belangrijkste kostenbesparende maatregelen zal blijkbaar de mindere bouwkwaliteit, het ontbreken van een top-down scherm, en een aantal ontbrekende functies, zoals Rauwe video en 8K schieten. Er zal ongetwijfeld andere beperkingen die zijn nog niet onthuld. Maar als een sjabloon voor een hybride full-frame spiegelloze camera, het is een heel sterk inderdaad.
In de sport, het is bijna altijd een voordeel te zijn van uw gezin de tweede geboren en dus lijkt het met de Canon EOS R6, die te wijten is aan de ouderling Canon EOS R5 broer of zus op een lancering in juli.
Terwijl de resolutie is niet alles, het geeft aan dat de EOS R6 kan een video-centric full-frame camera neemt ook geweldige foto ‘ s, vooral bij weinig licht.
Nu, kunt u de pick-up van de Canon EOS RP voor een indrukwekkende 9 / £1,299 / AU,800. En de prijs is onwaarschijnlijk dat de daling een stuk verder, de Canon EOS R kan een meer verleidelijk voorstel voor foto ‘s shooters als de prijs hoofd naar beneden in de richting van het niveau van de premie APS-C camera’ s.

Maar voor de sport en bruiloft fotografen, de geruchten 20MP resolutie van de EOS R6 zou waarschijnlijk wel goed. Dit soort fotografie meestal niet veel nodig bijsnijden en de lagere resolutie is een beetje meer vergevingsgezind tijdens fotografie uit de hand. Het IBIS-systeem zal worden bij de hand om te helpen en ook hier.
(Image credit: Canon Rumors)

Sibling rivaliteit

De full-frame spiegelloze camera heeft eigenlijk niet bevestigd door Canon, maar sommige blijkbaar gelekte specs lijken aan te tonen dat, net als Serena Williams en Andy Murray, de EOS R6 misschien wel meer spannende (en uiteindelijk succesvolle) dan zijn oudere broertje.
Misschien wel de toets spec die ons vertelt wat te verwachten van de EOS R6, en waar het zit in de EOS R familie, is de sensor. Geruchten zijn voortdurend gewezen in de richting van het hebben van een 20MP full-frame CMOS-sensor. Maar Canon Geruchten is ervan overtuigd dit is pertinent niet hetzelfde als het 20.1 MP gezien in de Canon EOS 1D X Mark III. Canon EOS R6