ATSC 3.0: hier is hoe je gratis over-the-air-4K-kanalen met NextGen-TV

Wanneer het volledig is ontwikkeld enige tijd… nou ja, in de komende tien jaar, ATSC 3.0 zal bieden voor 4K-video met Dolby Atmos of DTS:X audio van je favoriete via de ether en kabel tv-stations gratis met ondertiteling in verschillende talen. Het zal zelfs oplopen tot meer gebieden dan de HD-uitzendingen.
LG OLED65GXPUA Alexa Ingebouwde…

Dat zou een enorme upgrade in en van zichzelf, maar omdat het ook de kranen in IP-gebaseerde diensten die via uw home netwerk, het zou ook in staat zijn om u shows en films op aanvraag van die kabelkanalen, zowel op je TV en via een mobiel apparaat en, helaas, het verzamelen van gegevens op uw kijkgedrag, ook.
Dat laatste deel is niet geweldig, maar voor het grootste deel ATSC 3.0 is echt de volgende revolutie in de radiowereld.
Hoewel de volledige uitrol met elke show wordt uitgezonden in 4K met Dolby Atmos geluid is nog ver weg, het is beschikbaar in de vroegste stadia nu in een paar selecteer steden in de VS. Meer regio ‘ s zullen beschikbaar zijn voor het einde van het jaar, wat betekent dat, voordat de lange, zult u in staat om een glimp te krijgen van het in uw eigen huis.
Klaar om uw TV naar het volgende niveau? Hier is wat u moet weten.
Wat is ATSC 3.0 en waar komt het vandaan? Wanneer u een HD-antenne op uw TV nu, zou je met behulp van ATSC-1.0 – de set van normen overeengekomen en setup meer dan een decennium geleden dat de transitie van terrestrische omroepen weg van een analoog signaal in het digitale tijdperk.
ATSC 3.0 is de volgende stap in ATSC de evolutie en is afkomstig van de Advanced Television Systems Committee, dat verantwoordelijk is geweest voor de TV-uitzending normen in Amerika voor de laatste 40 jaar. In meer of minder woorden, ATSC 3.0 beschrijft het hele systeem dat moet worden voordat we kunnen waken over-the-air 4K content. Het is de technologie omroepen zullen moeten gebruiken om te zenden 4K-shows en de tuners we hebben ontvangen, dat de inhoud, vergelijkbaar met hoe het ATSC-1.0 werkt nu.
De IP-gebaseerde interacties zijn nog steeds een beetje wazig op het moment dat terwijl de techniek nog wordt uitgewerkt, maar meer functionaliteit is zeker later te komen.
Wat is er gebeurd met ATSC 2.0 kun je je afvragen? Nou, in principe alle het kader werd gebouwd, maar het kwam nooit tot bloei. Dat is wat ertoe leiden dat sommige mensen sceptisch van ATSC 3.0, maar, tot nu toe, alles gaat volgens plan.

(Image credit: ATSC)Wanneer begint het uit te rollen? In tegenstelling tot andere technologie heeft een release datum, ATSC 3.0 is als 5G in de zin dat het uitgaat naar verschillende gebieden en op verschillende tijdstippen.
Dat gezegd hebbende, er zijn op dit moment ongeveer een half dozijn steden met toegang tot ATSC 3.0 kanalen met nog drie dozijn online komen in het volgende jaar. U vindt een volledige lijst van de ondersteunde markten op het ATSC-3.0-website , maar hier is een lijst van alle landen met de huidige ATSC 3.0 service gemarkeerde gebieden in vet:

 • Albany-Schenectady-Troy, NY
 • Albuquerque-Santa Fe, NM
 • Atlanta, GA
 • Austin, TX
 • Baltimore, MD
 • Boise, ID
 • Boston, MA
 • Buffalo, NY
 • Burlington, VT-Plattsburgh, NY
 • Charleston-Huntington, WV
 • Charleston, SC
 • Charlotte, NC
 • Chattanooga, TN
 • Chicago, IL
 • Cincinnati, OH
 • Cleveland, Akron, OH
 • Columbus, OH
 • Dallas-Fort Worth, TX
 • Davenport,IA-Rock Island-Moline, IL
 • Denver, CO
 • Detroit, MI
 • East Lansing, MI
 • Flint-Saginaw-Bay City, MI
 • Grand Rapids-guangzhou-Kalamazoo, MI
 • Greenville-Spartanburg-Anderson, SC
 • Asheville, NC
 • Hartford-New Haven, CT
 • Houston, TX
 • Indianapolis, IN
 • Kansas City, KS-MO
 • Las Vegas, NV
 • Little Rock-Pine Bluff, ARKANSAS
 • Los Angeles, CA
 • Memphis, TN
 • Miami-Ft. Lauderdale, FL
 • Milwaukee, WI
 • Minneapolis-St. Paul, MN
 • Mobile, AL-Pensacola, FL
 • Nashville, TN
 • New York, NY
 • Norfolk-Portsmith-Newport News, VA
 • Oklahoma City, OK
 • Omaha, NE
 • Orlando-Daytona Beach-Melbourne, FL
 • Philadelphia, PA
 • Phoenix, AZ
 • Pittsburgh, PA
 • Portland, or
 • Providence, RI-New Bedford, MA
 • Raleigh-Durham, NC
 • Rochester, NY
 • Sacramento-Stockton-Modesto, CA
 • Salt Lake City, UT
 • San Antonio, TX
 • San Diego, CA
 • San Francisco-Oakland-San Jose, CA
 • Santa Barbara-de Santa Marie-San Luis Obispo, CA
 • Seattle-Tacoma, WA
 • Springfield, MO
 • St. Louis, MO
 • Syracuse, NY
 • Tampa St. Petersburg Sarasota, FL
 • Washington, D.C.
 • West Palm Beach-Ft. Pierce, FL

Het slechte nieuws is dat ATSC 3.0 is niet compatibel met Tv ‘ s met ATSC-1.0-tuners – dat wil zeggen dat u zult hebben om uiteindelijk een upgrade naar een nieuwe TV als u wilt ATSC 3.0 signalen.

Wat heb ik nodig om het te bekijken?

Voor al deze redenen en meer, raden we niet aan omdat het een early adopter van deze technologie. U zou zeker helpen de overgang naar 4K uitzendingen als u ging naar buiten en kocht een externe ATSC 3.0-tuner en begon te kijken naar de content die er in die gebieden selecteren, maar meer dan waarschijnlijk omroepen zijn gaan nemen op
een tempo dat bij hun budgetten.
In plaats daarvan, onze aanbeveling is om uw volgende TV-ATSC-3.0-compatibele door het kopen van één van de nieuwste Tv ‘ s van LG, Samsung en Sony hieronder vermeld wanneer u klaar bent om te upgraden. Op die manier, wanneer ATSC 3.0 gaat de lucht in ernst met 4K uitzendingen en Dolby Atmos audio, zult u klaar.
Er is een grote valkuil hier, hoewel, de steden die ATSC 3.0 nu niet per se te zien 4K content, in plaats ze vooral aan de HD-kanalen met een aantal 5.1 surround sound. Dus niet het gevoel dat je mist.
Helaas, de TV alleen is niet genoeg. U moet een ATSC 3.0 antenne, ook. Er zijn externe antennes die beschikbaar zijn om nu te kopen van een aantal andere fabrikanten, maar ze zijn in de buurt van 00 per stuk. Het goede nieuws is dat er zijn een aantal fabrikanten beginnen te maken met lage kosten antennes en tuners, maar ze zal niet beginnen om wijdverbreide roll-out voor een paar maanden.

Dat gezegd, maar LG, Samsung en Sony hebben al begonnen met het zetten van ATSC 3.0-tuners in hun high-end modellen, en vrijwel elke 2020 8K TV of high-end OLED zal de tuners, wat betekent dat de TV is meer of minder futureproof.
Het is niet betaalbaar door alle middelen, maar de Samsung Q950T ondersteunt NextGen-TV. (Image credit: Samsung)

Wat zal het einde ervaring zijn? Moet u de upgrade nu?

De realiteit is dat we waarschijnlijk nog een paar jaar weg van die en de technologie moet nog worden uitgewerkt en een beetje meer. Niet alleen zijn sommige van deze shows niet geproduceerd in 4K, maar veel lokale stations simpelweg niet over de apparatuur die nodig is om uitzending van een 4K-signaal. Het feit dat bijna niemand daar heeft een ATSC-3.0-tuner betekent dat er weinig mensen in staat zijn om dit in hun eigen huis, dat versterkt het idee om omroepen die niemand wil het.
Samsung 65″ Q900TS QLED 8K…
Sony X900H 55 Inch TV, 4K…
De beloofde ervaring klinkt bijna te mooi om waar te zijn: gratis 4K shows van uw favoriete Amerikaanse TV-zenders als NBC, ABC, FOX en CBS met Dolby Atmos geluid op uw TV of telefoon, plus on-demand content, zonder een streaming box.