Wat is het blauwe licht? Glazen, filters, night shift, en donker modus uitgelegd

Ocushield is een bedrijf dat blauwe licht filters voor computerscherm of smartphone. De opties zijn een beetje beperkt zijn tot bepaalde modellen en maten – heb je meer geluk verkrijgen van de juiste pasvorm met een iPhone of Macbook, maar we kregen aan het testen van een paar onszelf, en waren onder de indruk. De filters duidelijk blokkeren het blauwe golflengtes zonder openlijk invloed zijn op het palet kleur op uw scherm, dus je bent niet links met off-toon beelden.
Het is vermeldenswaard dat OLED – schermen – zoals gebruikt in de iPhone-11 Pro, of OLED-Tv ‘ s zoals de LG CX – stralen veel minder blauw licht uit dan de traditionele LED-verlichting technologie (via FlatPanelsHD).
Blauw licht heeft iets van een nachtmerrie die dagen, met veel claims rond de invloed van blauw licht op de kwaliteit van onze slaap of zelfs onze gezondheid van het oog.
Studies zeker niet suggereren dat blauw licht kan onderdrukken de productie van melatonine in de nacht, waardoor het moeilijker wordt om te slapen of het bereiken van diepe slaap staten nodig om volledig tot rust. Maar wanneer we het eind van de dag met de televisie of ga naar onze smartphones voor final-check onze berichten of onze ochtend alarmen, kan het moeilijk zijn om te breken de routines houden ons voortdurend slaaf blauw licht.
Dat leidde tot de oprichting van tal van blauw licht filter technologieën, die tot doel hebben om te stoppen met blauw licht van het bereiken van uw ogen (door middel van speciale bril) of eventueel zelfs het verlaten van het scherm (door middel van beschermende filters).
Deze gids zal u door de wetenschap rond blauw licht, waarom sommige problemen zijn meer geldig dan anderen, en de hulpmiddelen die momenteel beschikbaar zijn om u te helpen.
Blauw licht FAQ
Wat is het blauwe licht? Blauw licht wordt zichtbaar licht met een golflengte van 400-525 nm
Waar komt het blauwe licht vandaan? LED-schermen, zoals die gevonden worden op smartphones, Tv ‘ s en computers, alsmede bepaalde lampen en gloeilampen
Geeft blauw licht invloed hebben op de slaap? Blauw licht heeft aangetoond dat onderdrukt het vrijkomen van het slaaphormoon melatonine, het verstoren van het dag-nacht ritme en waardoor het steeds moeilijker wordt om goed te slapen
Zal het blauwe licht pijn aan mijn ogen? Er is geen sluitend bewijs voor deze, en de echte dader kan eenvoudigweg de hoeveelheid van het scherm de tijd in uw dag
OLED smartphones emit a lot less blue light than LED displays
OLED-smartphones stralen een stuk minder blauw licht dan de LED-displays (Image credit: Shutterstock)Blauw licht: de wetenschap
Zouden We niet doen ons werk als we niet komen gewapend met een paar goede, harde feiten.
Het belangrijkste om te onthouden is dat blauw licht is een natuurlijk onderdeel van het zonlicht, en houdt ons alert. Het probleem is als dat blauw licht komt op keer zeggen, laat in de dag – die rotzooi met je dag-en nachtritme, en vertellen je hersenen dat het nog niet tijd afgesloten voor het bed.
Dit is geweldig voor het houden van u actief in de late uurtjes voor een groot project deadline, of als je probeert wakker te blijven, maar het is niet zo groot als je probeert te slapen. Harvard Health cites tal van medische studies maken een sterke zaak voor melatonine onderdrukking door het blauwe licht – en in het bijzonder adviseert mensen “vermijd bekeken lichte schermen begin twee tot drie uur voordat u naar bed gaat.”

Er is nu een snelgroeiende markt in blauw licht filters: effectief screen protectors die helpen bij het blokkeren blauw licht op uw meest gebruikte apparaten.
“Ocushield is speciaal ontwikkeld voor het verminderen van de pieken in het blauw licht, terwijl het handhaven van een duidelijk beeld,” aldus Patel. “Door middel van onderzoek de studies uitgevoerd in blauw licht, alleen het verminderen van blauw licht met 19%, heeft een bewezen positieve effecten op de gebruikers. Ocushield filters beperken blauwe licht van de blootstelling tot 40%, het dubbele van de onderzochte bedrag. Ocushield screen protectors zijn geregistreerd bij de Geneesmiddelen en Gezondheidszorg Regulatory Agency (MHRA) in het verenigd koninkrijk.”
Een nieuwe twist op UV-beschermende bril in de afgelopen jaren heeft een bril met een blauw licht filter weer op de lenzen, die je helpen te blokkeren blauw licht in plaats van ultraviolet licht. Zelfs Ray-Ban bevat een Blauw Licht Filter optie voor de bril, claimen “17% bescherming” voor blauw licht golflengtes. In recente nieuws, een Manchester-based bril bedrijf Arlo Wolf is het geven van gratis blauw licht lenzen om NHS en behulpzaam personeel.

De veel besproken dark-modus, ook, iets is beschikbaar op een groot aantal verschillende apparaten en apps. Donker mode in het algemeen draait automatisch een witte achtergrond op zwart (of donker van kleur) te verminderen de hoeveelheid licht die wordt afgegeven, hopelijk verminderen van de belasting voor de ogen.
De nabijheid van LED-schermen in onze ogen betekent dat we veel blauw licht (Image credit: Pixabay)

Blauw licht: night shift, donkere modus, en f.lux

Echter, de BRITSE College van Optometristen stelt dat “Er is geen sterk bewijs dat blauw-blokkeren van brillenglazen zal het verbeteren van de visuele prestaties, het verlichten van de symptomen van vermoeide ogen of het verbeteren van de kwaliteit van de slaap. Het is ook onduidelijk of blauw-licht filteren lenzen behouden maculaire gezondheid of veranderen van de risico ‘ s in verband met de ontwikkeling of progressie van AMD [leeftijdsgebonden maculaire degeneratie].”

Het probleem is waziger rond de gezondheid van het oog, hoewel (meer hierover verderop). Veel van ononderbroken scherm tijd absoluut kan irriteren je ogen, maar het probleem kan het simpelweg komen doordat u zich richt uw aandacht op een vaste afstand voor uren op eind, en dus overbelasting van uw visie. Als ooit, het is een goed advies om regelmatig pauzes te nemen van uw scherm, kijk uit het raam (als je die hebt), en lopen over wanneer u kunt variëren met de afstand van je ogen zijn gericht op.
Voor sommige amber licht voordat je gaat slapen (Image credit: TechRadar)

Blauw licht filters

De FDA heeft geen blauw licht bril zoals medische apparaten, ofwel, en het is wellicht te vroeg om te beweren dat bepaalde uitkeringen of schade preventie overtuigend.
f.lux is een vergelijkbaar programma is beschikbaar voor Mac, PC, iOS en Android. Het probleem met beide nachtdienst en f.lux is dat deze schermen een roodachtige of oranje tint aan het eind van de dag – dat is niet ideaal voor het kijken naar Netflix-shows of te genieten van vrijwel alles wat in de originele kleuren.
Je kan al op de hoogte van software oplossingen voor blauw licht, zoals Apple ‘ s Night Shift instelling, die vermindert het niveau van blauw licht, volgens de tijd in uw regio en voor het verminderen van de intensiteit van het display: “Night Shift past automatisch de kleuren van uw beeldscherm aan de warmere kant van het spectrum – het maken van de weergave prettiger voor uw ogen.”
Een studie van de AMERIKAANSE National Institutes of Health schrijft dat “Meer dan een derde van de dragers vinden dat een heldere lens met een blauw-filtering coating (BT lens, die alle limit blauw licht tot 20%), die beter anti-glare prestaties en verbeterde hun visie voor de computer en de mobiele digitale schermen.”

We verteld door Ocushield oprichter Dhruvin Patel, dat de gebruikers van het filter zijn “het beperken van blauw licht, terwijl het handhaven van een kristalhelder beeld,” terwijl ook op te merken dat software zoals f.lux – ontworpen grotendeels voor ‘ s avonds – niet-adres blootstelling aan blauw licht in de rest van de dag. “De cumulatieve blootstelling aan blauw licht tijdens de dag ook de oorzaken van visuele stress in de vorm van vermoeide ogen en hoofdpijn die veel mensen zijn zich niet bewust van.”
Ray-Ban nu voorraden blauw licht van de bescherming van de objectieven (Image credit: Ray-Ban)

Blauw licht bril: moet je ze kopen?

Wat is het blauwe licht? Deze twee eenvoudige woorden kan de oorzaak van je verdriet, in een tv-zware samenleving opzet op het krijgen van u om te werken op een laptop, een pauze te nemen door te bladeren via de sociale media op uw telefoon, en de rest aan het eind van de dag door… draaien op de televisie.
Hij adviseert ons om de helderheid op onze apparaten, ook: “De helderheid van digitale apparaat af te schermen ook correleert met de intensiteit van blauw licht wordt afgegeven, als je verlaag de helderheid van je scherm zal je weer de impact verminderen bij de hand.”
Andere studies hebben gesuggereerd positieve voordelen voor het beperken van de blootstelling aan blauw licht of met behulp van filters, zoals deze (via GoodHousekeeping).
In zijn eenvoudigste vorm, blauw licht is gewoon een deel van het licht spectrum van infrarood aan UV (ultraviolet licht). De reden dat je hoort zo veel over deze dagen, echter, is dat LCD-schermen geven een aanzienlijke hoeveelheid – en onze nabijheid om zo veel van hen, voor zowel ons werk en vrije tijd, betekent dat we krijgen van ontzettend veel van.