Waarom houden we van Star Wars Waarom We Love Star Wars

Dat gezegd hebbende, voor de fans die van ons verwachten dat we boos worden op de franchise, omdat het niet doen x, y of z, of omdat Disney heeft geduwd om het creëren van meer content in dat universum, we zijn niet dat soort site en ik ben niet het type persoon. Het maken van een film is een harde business en hoewel we niet altijd de liefde bedrijven met Star Wars merchandise te verkopen of te onderbreken shows en films die je eigenlijk graag om u eraan te herinneren dat er een andere film op de weg, respecteren wij dat de mensen die werken op deze films van ze houden net zoveel als jij of ik dat doe. Laat je niet een paar slechte ervaringen ruïne van wat zou kunnen uitmonden in een levenslange obsessie met één van de enige echt grote franchises om te overleven in de eenentwintigste eeuw.
U kunt streamen van alle films op Disney Plus!
Iemand probeert uit te leggen waarom de originele films over een dode-beat vader, een heel raar broer-zus-relatie en een kolossale laser zijn zoveel waard, zo veel. Iemand zal hebben om te proberen en te verwoorden hoe u meer kunt leren over de moed en het opkomen voor wat goed is, van een oude kluizenaar en een kleine groene poppetje in zes uur dan de meeste ethiek cursussen leren je gedurende een semester aan de universiteit.
Iemand moet ook een steek op de reden waarom sommige mensen flipte toen de serie nog een paar frisse gezichten terug in 2016 en waarom, jaar van nu, kunnen ze voelen een beetje anders.
Om dat te doen gaan we iemand nodig hebben, een groep mensen waarschijnlijk, dat de liefde de serie zo veel dat ze kunnen geven van de wijsheid van de films die worden verleend op hen.
We zijn niet zeker of we het team voor de taak, maar alles wat we kunnen doen is het volgen van Yoda ‘ s tijdloze stuk van wijsheid: Doen of niet. Er is geen proberen. Yoda
Waarom houden we van Star Wars?
De eerste groep van Star Wars-fans willen wij het adres zijn van de originelen, de mensen die ze zag op de vloer van de woonkamer, in hun pyjama – of in de verduisterde theater – op een moment in hun leven wanneer de wereld was slechts het begin van een zin.
Voor mensen die zijn opgegroeid met het kijken van Star Wars, een aantal van de beste begeleiding die we ooit hadden was van een oude, wijze kook met de naam Obi-Wan en een eng met de naam Sith Darth Vader.
En toch, ondanks wat ieder van ons ‘original trilogy’ liefhebbers jullie vertellen, dat we niet begrijpen George Lucas’ diepe symboliek van het Rijk en de volksmenner keizer, of hoe het lenen van de eeuwen-oude ‘hero’ s journey’ verhaal archetype is een effectieve manier om schimmel Luke ‘ s karakter als een underdog. We konden niet wrap hun hoofden rond de concepten van universele liefde, rechtvaardigheid en billijkheid in een fictieve wereld en hoe Star Wars was een spiegel van een samenleving die zelf bijna bezwijken aan de Donkere Kant in 1943. En wij zijn zeker van kon het niet waarderen van de omvang van (en een vooruitziende blik nodig voor het maken van) een story arc, dat de goede jongens verliezen in The Empire Strikes Back, en hoe dat maakte de twist aan het einde van Return of the Jedi zo veel zoeter.
Toen waren we allemaal slechts de helft van begrip, smerig uitziende nerf herders, alles wat we begrepen hebben, is dat lightsabers cool uitzien.
Als u wilt dat de meest fundamentele redenen waarom sommige van ons, zoals Star Wars, het is omdat het heelal dat zo veel creatieve handen hebben aangeraakt bevat laser kanonnen, ruimteschepen, geheime organisaties die zich uitstrekken terug millennia en monsters die zowel te schrikken (de Rancune of Wampa) en vermaken in gelijke mate. Dit klinkt als een zwakke redenering, ik weet het, maar in termen van pure esthetiek Star Wars brengt zo veel aan de tafel.
Als je kijkt Star Wars voor de eerste keer, of overwegen te kijken naar het voor de eerste keer, niet verstrikt raken in de fijne details van hoe Keizer Palpatine een of andere manier klom helemaal naar de top van de politieke ladder in minder dan twee uur of als Qi’ra echt een ding voor Han of als ze gewoon een pion, en meer tijd besteden aan het kijken naar de gevarieerde omgevingen die nooit het gevoel onderontwikkeld. Kijk naar de steden, die eigenlijk de geschiedenis van de mensen…eh, aliens…die hebben hun eigen cultuur, ambities en tekortkomingen. Een goede harde kijken naar het hier, omdat het is eigenlijk behoorlijk moeilijk te vinden ergens anders.
Je zou kunnen hebben gehoord van andere creatieve bedrijven, het maken van een universe voor hun films en game-ontwikkelaars die maandenlang het bewerken van de perfecte instelling, maar er is een goede reden George Lucas bedacht de term Star Wars-universum, meteen vanaf het begin – de man had een visie van wat hij wilde maken.
Star Wars
Memorabele personages en hart-loswringend plot
Het is moeilijk om te praten over de personages en de percelen van de films zonder ruïneren van wat maakt ze zo bijzonder. Ik kan je niet vertellen wat er gebeurt met Lucas of waarom hij zo boos op een acht meter hoge mechanische mens. Ik denk dat ik ook niet kan vertellen waarom Liam Neeson alleen gemaakt door middel van een film voordat je gedwongen van de franchise.
Wat ik je kan vertellen is dat de originele films volgen deze man, een kind echt, met de naam Lucas. Hij woont op een boerderij in de middle of nowhere en is niet echt uitzonderlijk op iets. Hij heeft niet veel vrienden (tenzij u rekenen zijn soon-to-be-overleden oom en tante en Biggs Darklighter) en zijn enige doel in het leven is het krijgen van uit de buurt van waar hij was geboren.
In de loop van de volgende twee films van Luke strijd om beslissingen te nemen, vaak falende met verschrikkelijke gevolgen (hij verliest zijn hand door de manier waarop.) Er zijn andere personages, zoals de olijke Han Solo, met een vlekkerige verleden, en de vrijgevochten, staat leader Prinses Leia, die zijn geweldig, en in de tijd kom je te verhouden tot alle van hen op een bepaalde capaciteit. Ze bestaan in wat we noemen de originele trilogie.
Als u start met de nieuwere trilogie die begint met The Phantom Menace, je pick-up met twee Jedi, Obi-Wan Kenobi en Qui-Gon Jinn, een dienstmaagd en een jongen genaamd Anakin Skywalker. (Er is een ander personage genaamd Jar Jar Binks, maar gewoon negeren.) Ik denk dat de reden waarom we alle love Star Wars zo veel is net als bij ons, het is nooit gestopt met groeien. Terwijl de latere films zijn een verhaal van heldenmoed en het overwinnen van de kansen, de voormalige worden over de verleiding van de macht en de lengten we gaan bij het beschermen van degenen die we liefhebben. Elk zijn dus belangrijk voor de Star Wars wereld en terwijl elke fan zal hebben van iets wat ze graag veranderd (of dat het bestaan van midichlorians of als Greedo schot op de eerste of de tweede), is het beter om minder tijd te besteden op zoek naar kleine details en neemt in het gehele tapijt als geheel.
Te dien einde, de tweede reden dat de overgrote meerderheid van ons hou van Star Wars is dat het een voortdurende saga. Tekens wijzigen en een aantal fans zou kunnen nemen ernstig kwalijk, maar laat ze niet in de beurt van deze franchise die wordt verondersteld te worden over hoop en heldendom in een niche-ervaring die alleen geschikt voor een culturele gezichtspunt. Om het wat beknopter, waarom we all love Star Wars zo veel is net als bij ons, het is nooit gestopt met groeien – en dat is heel belangrijk.
(Image credit: Lucasfilm)Maar het nieuwe materiaal is de prullenbak, toch? Als je iemand dit lezen en denken dat alleen omdat we al gesproken over de originele trilogie zo veel dat we niet absoluut dol op de nieuwe films, je hebt het mis – we denken dat films als Solo, Rogue One en Episode VIII zijn slechts zo goed als alles dat komen voor hen.
We zeggen niet Episodes VII, VIII en IX zijn niet zonder hun zwakke plekken, omdat de jongen zijn er een aantal problemen, maar ze bieden nog steeds een waardevolle lessen over heldendom en hoe het niet als een leraar is precies wat studenten nodig hebben om te zien. Heck, zelfs delen die wij niet willen – Rose opslaan van Finn, bijvoorbeeld, kwamen we te begrijpen als nodig is voor een groter perceel arc. (Offer in de oorlog, niet te vergeten, is een centraal thema in Star Wars.) Vergelijkbare punten kunnen worden gemaakt voor Solo en Rogue Één, twee films die vouw de cinematic universe zonder noodzakelijkerwijs dezelfde formule die we gezien hebben ACHT keer al. Deze films, ondanks het niet volgen van Lucas’ sjabloon toegestaan andere filmmakers en verschillende voices spelen in de zandbak, dat is de Star Wars-universum en is dus belangrijk voor de groei en voortzetting voor de volgende generatie.
En kijk, als je net begint met Star Wars, raden we u aan het begin waar je maar wilt. Of dat Episode I (de eerste film in de belangrijkste franchise) of Episode IX (de meest moderne film in de franchise) of zelfs de zijkant verhalen, elke plek is een goede plek. Star Wars-films, we denken dat iedereen het ermee eens zullen zijn door hun aard avontuur verhalen en avonturen hebben vaak meerdere begin. Voor de rest van het fandom, we kunnen de tijd nemen om te leggen waarom Episode VIII nodig om een einde als dat (dat is de manier waarop de kracht werkt), waarom Episode IX slaagt er in om, ondanks zijn gebreken, waarom Schurk Één introduceert personages nooit ergens anders gezien (dat is de manier waarop de spionage te werken) of waarom Solo is de meest zelf-referentiële film van alle tijden (zie: Qi’ra weten Teräs Käsi), maar wonnen we niet. Want dat zet een precedent dat films nodig heeft om tegemoet te komen aan ons in plaats van te leven door hun eigen ethos. Op die opmerking, de laatste reden we geven over waarom we love Star Wars is dat het zichzelf opnieuw uitvindt – zowel in films en TV-shows, maar in strips en games, boeken en fan-fictie. Het leeft voort in de harten en gedachten van degenen die liefde het, koester het en, uiteindelijk, door de mensen die verspreid op de volgende generatie. (Hint, Hint, dat is wat de nieuwe trilogie is alles over!) watch Rise of Skywalker online free
(Image credit: Disney)Excuses voor de Midi-chlorians
Hier komt de verontschuldiging deel: Als je niet het gevoel op deze manier over George Lucas de films van of niet hebben dat gevoel van nieuwsgierigheid voor het universum of overweldigend met nostalgie terug aan je kindertijd (of wanneer het u was zag je de eerste Star Wars), het spijt me.
Het spijt me dat je nooit zult krijgen om te ervaren het dezelfde opwinding die we deden toen we zagen de vervallen Star Destroyer in de eerste De Kracht Ontwaakt. Het spijt me dat je niet in staat zijn tot het maken van grappen of voor de culturele verwijzingen, die de rest van ons zal blijven maken voor de komende decennia.

Als Star Wars heeft mij geleerd iets, het is dat er meer goede dan slechte in het leven. Je leeft in een universum met minstens zeven miljard andere mensen, en hoewel sommige van hen lijken vreemde, buitenaardse levensvormen, die we allemaal over het algemeen vechten voor hetzelfde ding: een rustige plek om te wonen.

Tot dat einde, als u op zoek bent naar iets als inspirerende want het is een actie-verpakt, zo attent als het origineel, dan heb ik een serie voor jou.
Dus als u ervoor kiest om Star Wars uw Godfather of Elvis, ik begrijp het.
Verbijsterd waarom Star Wars Dag (een.k.een. 4 mei) is het verkrijgen van zo veel aandacht? Kan niet wikkel je hoofd rond Star Wars als een franchise? Bent u een Star Wars-fan moet in sommige louterend release op een dag alles over uw favoriete franchise? We hebben bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd is deze functie iets voor jou.
Maar als deze toelichting werd verontschuldiging brief niet van gedachten veranderen over de franchise, dat is OK. Het is OK niet als iets dat veel andere mensen willen. Heck, ik heb nooit begrepen waarom mensen graag Elvis zo veel. Ik heb nog nooit gezien dat De Godfather en ik heb niet gelezen Lolita. Dus als u ervoor kiest om Star Wars uw Godfather of Elvis, ik begrijp het.