Apple games Arcade zou een dramatische verschuiving te behouden van abonnees Apple Arcade

Maanden geleden, Apple geannuleerd worden de contracten voor een aantal van Apple Arcade games en achtervolgd andere titels als onderdeel van een strategie shift gericht op het verbeteren van de abonnee van retentie, volgens een Bloomberg – rapport.

De strategie? Leg uit meer games die spelers ‘betrokken’ en het spelen van buiten de dienst een maand lang gratis op proef, en bij uitbreiding, knip de titels in de pijplijn dat Apple niet verwachten past dit wetsvoorstel.

Het rapport aangehaald Slijpsteen als voorbeeld dat voldoet aan deze criteria: een verslavend puzzelspel dat werd geprezen door Polygoon en anderen voor het bijhouden van spelers verslaafd veel langer dan andere launch titels in Apple ‘Arcade’ s 60-plus game line-up. Zelfs na het groeien naar 120 titels van vandaag, met meer toegevoegde elke maand, de service is nog niet voorzien van het bedrag van de bona fide hits die houden abonnees aangesloten.

Grindstone

(Image credit: Capybara Games Inc)

Apple Arcade heeft een breed scala aan spellen, maar sommige zijn meer kalmerende en ervaringsgerichte dan de eenvoudige, repetitieve, nog speelbaar gameplay van Steen en anderen van de dienst. De maandelijkse $4.99 / £4.99 / AU$7.99 vergoeding geeft de abonnees de toegang tot de volledige game bibliotheek zonder advertenties of in-game te gelde maken, dat is niet alleen aantrekkelijk – maar deze strategie verschuiving suggereert de dienst heeft meer te rechtvaardigen zijn prijzen voor de consument.