Xiaomi heeft blijkbaar niet opgegeven aangepaste smartphone chipsets nog Xiaomi Mi 10

Het lijkt alsof de verhuizing naar aangepaste chipsets is de volgende trend te raken van de consument tech ruimte, zoals nu Xiaomi misschien op zoek om zijn eigen SoCs voor aankomende smartphones.

Dit is niet de eerste keer dat we horen van Xiaomi op zoek naar design chips. In feite, het met succes deed dat in 2017 met de Stijging S1, maar dat is niet gelukt om een merk te maken. De divisie werd uiteindelijk afgesloten en er geen opvolgers waren ontwikkeld. Een nieuw rapport beweert dat Xiaomi zou kunnen zijn op het opnieuw, deze keer met de hulp van MediaTek.

(Image credit: Digitale Chat Station (via Weibo))

Digitale Chat Station, een populaire leakster op Weibo, suggereert dat Xiaomi ‘s en MediaTek’ s partnership gaat verder dan de huidige oogst van de smartphones die worden aangedreven door de Dimensity chipsets en effectief werken op een aangepaste chipset voor een aanstaande product.