Xiaomi heeft blijkbaar niet opgegeven aangepaste smartphone chipsets nog Xiaomi Mi 10

MediaTek heeft aangetoond dat er een grote ommekeer in de afgelopen jaren, te beginnen met de MediaTek Helio G90 serie, die zorgde voor een geweldige game-ervaring naar het betaalbare segment. De nieuwe Dimensity serie vond dat een stap verder door het toevoegen van 5G mogelijkheden om de mix. De nieuwe Redmi 10X was de eerste smartphone die worden aangedreven door de Dimensity 820 chipset, toen het gelanceerd werd in de laatste maand. In feite, Xiaomi is ook geruchten te werken op een Dimensity 1000 Plus-aangedreven 5G vlaggenschip voor later dit jaar.
Dit is niet de eerste keer dat we horen van Xiaomi op zoek naar design chips. In feite, het met succes deed dat in 2017 met de Stijging S1, maar dat is niet gelukt om een merk te maken. De divisie werd uiteindelijk afgesloten en er geen opvolgers waren ontwikkeld. Een nieuw rapport beweert dat Xiaomi zou kunnen zijn op het opnieuw, deze keer met de hulp van MediaTek.

Digitale Chat Station, een populaire leakster op Weibo, suggereert dat Xiaomi ‘s en MediaTek’ s partnership gaat verder dan de huidige oogst van de smartphones die worden aangedreven door de Dimensity chipsets en effectief werken op een aangepaste chipset voor een aanstaande product.