iOS 14 nieuwe perks toon mij hoe laag mijn verwachtingen zijn voor Apple iOS upgrades 14

Heck, ik ben zelfs geprikkeld door upgrades te slap Weather app, die nu een veel robuuster info-sectie – ja, alsjeblieft, ik zou graag willen weten hoe veel vochtigheid in de Stad New York zal smelten me met de dag van vandaag – als een nette weinig regenval tijdlijn dat alleen opduikt wanneer de neerslag is op de weersverwachting. Ja, ik weet het, iOS-gebruikers moeten gewoon downloaden Donkere Hemel al, maar er is iets voor te zeggen om upgrades te core apps die veel gebruikers niet te buiten gaan.
Wees eerlijk: hoeveel van de iOS-14 functies die zijn geïntroduceerd op WWDC 2020 heeft u bespotten na het zien van hen komen uit op Android jaar eerder? En toch zijn deze voorzieningen zijn het stroomlijnen van mijn iOS-ervaring op een manier die ik die het onmogelijk maken om terug te gaan naar iOS 13.
De widgets zijn het beste voorbeeld. Ik moet niet zo, maar hun strakke look en behulpzaam essentiële info wakker schudt, hoe kijk ik naar mijn iPhone, herconfigureren hoe gebruik ik het voor de eerste keer sinds iOS-app toegevoegd mappen.
Ik ben beschaamd om toe te geven hoe goedkoop ik ben gekocht. Een kleine widget Weer met zijn achtergrond bewolkt of helder volgens de prognose en een hoge/lage temperaturen geeft me net genoeg info als ik ga. Hetzelfde met mijn blok van de oefening info via de Fitness-widget (ik moet terug te gaan voor een run) – en, favoriet van alle de Batterijen van de widget die onderbroeken me op hoe opgeladen mijn apparaten, die eindigt als een dial-verpakt vliegtuig dashboard.
Ik weet dat al deze informatie is slechts een paar swipes weg voor enige tijd, maar het is een superieure ervaring te hebben gelegd in mijn gebruikelijke verspreiding van apps – in het centrum van mijn swipeflow in plaats van op de uiterste randen.
Helaas, krijgt u alleen de widgets van de first-party apps, die variëren enorm in nut: ik ben er zeker van dat iemand zal worden geholpen door een groot blok toont oude foto ‘ s, maar ik kan het niet begrijpen het. Wanneer krijgen we de derde partij app widgets na iOS-14 goed gestart, is onduidelijk, en het eerlijk gezegd niet snel genoeg. iOS 14
(Image credit: Apple)
Waarom is dit van belang zo veel? Het is de eerste keer iPhones hebben gehad, iets wat lijkt op multitasking – dat er meer aan de hand in het scherm dan één app. Het is vermoeiend om heen en weer schakelen tussen apps, en een stuk makkelijker om te scannen info op het Home-scherm, maar het is niet helemaal hetzelfde als het manipuleren van twee apps tegelijk. Met iPadOS eindelijk het inschakelen van een split-screen op iPads, het is leuk om te krijgen widgets als troostprijzen.

Lachen wat je wilt, Android – ik weet het vlaggenschip van niet-iPhones hebben genoten van dat soort functionaliteit voor een bepaalde tijd. Ze hebben niet die Apple pools, hoewel, en Android-widgets komen met een bepaalde mate van fiddlesome uitvoering, dat maakt ze werken minder efficiënt dan geadverteerd.
Terwijl ik kreeg een vroege blik op de iOS-14 dankzij een developer account, ik had geen grote verwachtingen voor de update. Immers, hoe goed kunt widgets worden? Na een aantal weken, kan ik vol vertrouwen zeggen dat ze fantastisch en dit toont aan hoe laag mijn Apple verwachtingen echt zijn.
Voor deze gebruikers, er zijn andere incrementele verbeteringen die zijn zeker niet van plan om een Android-eigenaren, maar verbeteringen zijn van harte welkom. Inkomende oproep waarschuwingen worden verbannen naar een klein bericht bar in plaats van over het hele scherm. En de App-Bibliotheek stelt me in staat om te begraven hele schermen van apps die ik zelden gebruik in het voordeel van een auto-shortlist gemaakt van de degenen die ik het meest gebruik.
Dat is een soort van de iOS-gebruiker ethos in een notendop – een defensieve houding die eist dat het wachten de moeite waard is, of dat het gebrek aan dit of dat Android functie is minder van belang dan een iPhone en het gemak van het gebruik. Sommige telefoon eigenaren gewoon niet de ervaring dingen totdat ze komen naar iOS.
Dit is slechts het begin van de beta-serie, en ik ben op zoek naar de Apple tweaks maken totdat we de volledige iOS-14 lancering later dit jaar. Maar iets vertelt me dat de mensen die het niet nodig drastische besturingssysteem revisie – die willen gemak, niet veranderen – zullen blij zijn met hoe het paar aanvullingen die we al hebben gezien in de iOS-14 beta zal stroomlijnen van hoe ze met hun iPhones.