OnePlus Nord vs iPhone SE: die goedkoper alternatief, dan moet je gaan voor? OnePlus Nord vs iPhone SE

Na weken van teasers en mini mededelingen is het de OnePlus Nord heeft eindelijk onthuld in vol. Dit bovenste mid-range toestel is een veel te bieden, van zes camera ‘ s in totaal een 90 hz refresh rate, 5G ondersteuning, en meer. Maar het is ook kreeg een aantal zware concurrentie, met name van de iPhone SE (2020).
Maar terwijl deze kan zowel worden gezien als goedkope alternatieven voor big-naam vlaggenschepen, ze zijn ook zeer verschillend van elkaar in een heleboel manieren. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste overeenkomsten en verschillen, zodat u kunt beslissen wat goed is voor u.
OnePlus Nord vs iPhone SE (2020) prijs en beschikbaarheid
OnePlus Nord
(Image credit: TechRadar)De OnePlus Nord is goed in het verenigd koninkrijk op 4 augustus (al voor dat er een pop-up verkoop event op 31 juli). Het kost € 379 voor een model met 8 gb RAM en 128 gb opslagruimte, terwijl een versie met 12 gb RAM-geheugen en 256 gb opslag kost je £469. Het is vermeldenswaard is echter dat er momenteel geen beschikbaarheid in Australië of de VS.
De iPhone SE (2020) aan de andere kant is al uit en begint bij $399 / £419 / AU$749. Dat is voor een model met 64 gb opslag en als die prijzen suggereren, het is beschikbaar in de VS, het verenigd koninkrijk en Australië.
Wilt u meer opslag kunt u ook voor de iPhone SE (2020) met 128 gb voor $449 / £469 / AU$829, of met 256 GB voor $549 / £569 / AU$999.
Dus de OnePlus Nord begint een stuk lager is dan de iPhone SE (2020), althans in het verenigd koninkrijk, waar ze beide beschikbaar.
OnePlus Nord vs iPhone SE (2020) ontwerp
De OnePlus Nord heeft een glazen terug in de Blue Marble of Grijs Onyx tinten, met een camera blok loopt in de linkerbovenhoek. Flip over en je wordt begroet met in principe niets, maar het scherm – de randen zijn klein, en de dual-lens camera aan de voorzijde is gevestigd in een cut-out in de linker bovenhoek.
De iPhone SE (2020) ondertussen heeft een glazen achterkant in zwart, wit of rood, met een veel kleinere camera met enkele lens in de linkerbovenhoek van de achterzijde.
De voorkant is voorzien van grote randen boven en onder het scherm, met de front-facing camera gehuisvest in de bovenste ring, en een home-knop (die fungeert als een vingerafdruk scanner) in het laagste één.

(Image credit: de Toekomst)Het is een geheel minder modern design dan de OnePlus Nord, maar één ding de iPhone SE (2020) wel heeft is een veel kleinere, lichtere shell. De SE (2020) is slechts 138.4 x 67,3 x 7.3 mm en 148g, terwijl de OnePlus Nord is 158.3 x 73.3 x 8,2 mm en 184g. Dus de Nord is groter in elke dimensie, en worden zwaarder.
OnePlus Nord vs iPhone SE (2020) display
De belangrijkste reden dat de OnePlus Nord is groter dan de iPhone SE (2020) is het scherm, als de OnePlus Nord heeft een 6.44-inch, terwijl de iPhone SE (2020) heeft net een 4,7-inch.
De Nord-display is een 1080 x 2400 Vloeistof AMOLED één met een pixel dichtheid van 408 pixels per inch, 20:9 aspect ratio en een 90 hz refresh rate.
De iPhone SE (2020) aan de andere kant heeft een 750 x 1334 IPS LCD-scherm met een pixel dichtheid van 326 pixels per inch, 16:9 aspect ratio en een 60 hz refresh rate. Zo goed als kleiner dan dat het is minder helder en waarschijnlijk voelen zich minder vlot in bediening, vanwege de lagere refresh rate.
iPhone SE 2020
(Image credit: de Toekomst)
Die kleinere grootte maar waarschijnlijk zal een beroep op iedereen die wil gemakkelijk in staat zijn om de bediening van de telefoon met één hand, of past het in een kleine zak.
OnePlus Nord vs iPhone SE (2020) camera
OnePlus Nord
(Image credit: TechRadar)Er zijn grote verschillen tussen de camera ‘ s van deze twee telefoons, niet in het minst omdat je een heleboel meer lenzen met de OnePlus Nord. In feite, het heeft in totaal zes – vier op de achterkant en twee aan de voorkant.
Te beginnen bij de achterste objectieven is er een 48MP f/1.75 belangrijkste camera met optische beeldstabilisatie (OIS), en dat wordt vergezeld door een 8MP f/2.25 ultra-wide, een 2 mp camera aan de f/2.4 macro één, en een 5MP f/2.4 de diepte van een. Er is dus geen tele-camera, maar anders is het belangrijkste objectief soorten opgenomen.
Op de voorkant ondertussen de OnePlus Nord heeft een 32MP f/2.45 belangrijkste camera en een 8MP f./2.45 ultra-breed een.
De iPhone SE (2020) aan de andere kant heeft slechts een 12MP f/1.8 snapper met OIS op de achterkant, en een 7MP f/2.2 camera aan de voorkant. Maar terwijl het ontbreekt de Nord zijn veelzijdigheid, we waren redelijk tevreden met de foto ‘ s duurde het in onze review, dus het blijft afwachten hoe de OnePlus Nord vergelijken in de praktijk.
OnePlus Nord vs iPhone SE (2020) batterij
De OnePlus Nord heeft een 4,115 mAh batterij met ondersteuning voor 30W snel op te laden, die het bedrijf belooft zal krijgen van leeg naar 70% vol in een half uur. Het bedrijf heeft niet gezegd hoe lang het zal duren tussen kosten, maar het is een redelijke grootte.
De iPhone SE (2020) ondertussen heeft een veel kleinere 1,821 mAh batterij. Dit ondersteunt 18W opladen en ook draadloos opladen, de laatste van dat je niet op de Nord, en hoewel het veel kleiner, het is ook het voeden van een veel kleinere telefoon. In onze tests vonden we het duurde ongeveer een dag, dat is vrij gemiddeld.
OnePlus Nord vs iPhone SE (2020) specificaties en functies
De kern specs van de OnePlus Nord hebben een bovenste mid-range Snapdragon 765G chipset (met 5G ondersteuning), 8GB of 12GB RAM, 128GB of 256GB opslagruimte, en een in het scherm vingerafdruk scanner.
De iPhone SE (2020) heeft een hoger doel A13 Bionic chipset (dezelfde als die je zult vinden in de iPhone-11 Pro Max), maar geen 5G ondersteunen, en op slechts 3 gb aan RAM-geheugen. Opslag ondertussen wordt geleverd in 64GB, 128GB of 256GB, en terwijl er een vingerafdruk scanner is het in een knop in plaats van het scherm.
iPhone SE review
(Image credit: TechRadar)Het is moeilijk te zeggen welke beter zal presteren, maar in onze tests de iPhone SE (2020) zeker deed het erg goed voor wat het kost. Natuurlijk, voor sommige kopers het ontbreken van 5G op Apple ‘ s telefoon zal duw ze in de richting van de Nord.
Een ander groot verschil tussen de twee is hun besturingssystemen, zoals tijdens de OnePlus Nord draait Android-10 (met de vennootschap OxygenOS overlay boven), de iPhone SE (2020) draait iOS 13. Dus als je een sterke voorkeur voor één besturingssysteem of het andere, dan weet je al dat je liever op dat front.

Afhaalmaaltijden

Dat is Apple ‘ s eerste echte mid-range telefoon in een lange tijd, en met de Apple-naam achter, plus een heleboel dingen te adviseren over het – met inbegrip van een echt top-end chipset en een lichtgewicht ontwerp – het is een grote rivaal van de OnePlus Nord.
(Image credit: TechRadar)

De iPhone SE (2020) zal echter een beroep op fans van de compacte telefoons, fans van iOS, en degenen die willen een top-chipset.
We zullen de OnePlus Nord door middel van een volledige review voordat we definitief kunnen zeggen: hoe goed het is, maar op papier het klinkt veelbelovend, en we weten al dat de iPhone SE (2020) is groot.
De OnePlus Nord ziet ernaar uit dat het een van de meest spannende mid-range telefoons van 2020. De vanaf prijs is erg laag voor wat we te bieden hebben, en er een veel te bieden heeft, van een quad-lens de camera aan de achterkant, voor een dual-lens van de front-facing één, 5G, een grote batterij, veel geheugen en een groot scherm.