OnePlus domineert premium smartphone segment in India tijdens COVID-19 OnePlus 8

Ondanks het krijgen van kritiek voor sub-par camera ‘s, de OnePlus 8 kreeg de eerste plaats met een aandeel van 19% in het segment, terwijl de tweede en derde plekken worden bezet door Vivo’ s V19 en Samsung met een aandeel van 15 en 12% respectievelijk. Dat is niet alles zoals het bedrijf OnePlus 8 Pro ook in geslaagd om te grijpen de 2e plek in de Ultra-Premium categorie (₹van 45.000 (0) of hogere) zitten onder Apple, waarbij werd vastgehouden aan de top spot met 42% marktaandeel.
Ondanks het krijgen van een trektocht in de prijs voor elke generatie, OnePlus smartphones blijven verkopen goed en dat is duidelijk met haar huidige vlaggenschip, de OnePlus 8-serie. Een Contrapunt onderzoek heeft aangetoond dat het bedrijf heeft gevangen de top positie in het premium smartphone markt in Q2 2020.

Met 5G steeds de nieuwe norm voor het premium-segment in 2020, zowel de Silicon Valley en de Zuid-koreaanse giganten, die nog niet hebben gewaagd in de nieuwste connectiviteit nog zullen worden geconfronteerd met meer warmte van rivalen, zoals OnePlus.
(Image credit: Contrapunt Onderzoek)
Volgens het onderzoek, het premium segment zit meestal rond ₹30,000 (0) of hoger in India, zag een 32% op Jaarbasis dalen Q2 2020. Dit kan het gevolg zijn van lockdown opgelegd voor het geheel van April en begin Mei, resulterend in bijna 40 dagen van nul zendingen.
(Image credit: Contrapunt Onderzoek)

Hoewel het premium segment zag nieuwkomers zoals Xiaomi ‘s Mi10 en Oppo’ s Find X2 Pro, OnePlus de dominantie van heeft gemaakt, zelfs de Apple iPhone 11 slip van een top positie in Q1 een rampzalige vijfde plek. Dit toont aan dat zowel Apple en Samsung zijn niet alleen de huurders in het segment.
Echter, het segment met een aandeel is meestal minder in de totale smartphone-markt, droegen meer dan 4%, terwijl de vraag ging met de lancering van OnePlus 8 serie en Apple ‘ s betaalbare iPhone SE 2020. Deze vraag, met een trouwe fanbase, en OnePlus 8 heeft het bedrijf geholpen om het verkrijgen van een marktaandeel van 29% in Q2 uitglijden Samsung op de tweede plaats.