Google Pixel 4a vs OnePlus Nord vs iPhone SE: die goedkopere telefoon is voor u? Google Pixel 4a vs iPhone SE vs OnePlus Nord

De Pixel 4a en OnePlus Nord ook Android-natuurlijk – Android-10 in het bijzonder. Maar met de Pixel 4a u bent waarschijnlijk sneller updates. De iPhone SE (2020) ondertussen loopt iOS 13.
De Google Pixel 4a was een van de meest langverwachte mid-rangers van het jaar, maar het duurde een lange tijd om te starten, en in de tussentijd zagen we zowel de OnePlus Nord en de iPhone SE (2020) – twee grote naam handsets die zijn grote rivalen om de Pixel.

Andere specificaties zijn 128GB opslag in de Google Pixel 4a, 128GB of 256GB opslagruimte in de OnePlus Nord, en 64GB, 128GB of 256GB in de iPhone SE (2020). Geen van deze telefoons hebben een microSD-kaart slot.
De Pixel 4a heeft een plastic achterkant (Image credit: TechRadar)

Google Pixel 4a vs OnePlus Nord vs iPhone SE ontwerp

De Google Pixel 4a heeft een kunststof achterkant met een vingerafdruk scanner in het centrum een plein camera blok in de linker bovenhoek. Flip over en er is een punch-hole camera in de linker bovenhoek van het scherm. Het wordt geleverd in het zwart en heeft afmetingen van 144 x 69.4 x 8,2 mm en een gewicht van 143g.
De OnePlus Nord aan de andere kant heeft een glazen achterkant en een metalen frame – zij het met een slanke kunststof frame tussen de twee. Het scherm is vlak met een grote cut-out voor het dual-lens camera in, en minimale bezels. De telefoon is 158.3 x 73.3 x 8,2 mm en 184 g, en het komt in de keuze van Grijze Onyx of Blauw Marmer tinten. OnePlus Nord
De OnePlus Nord heeft een grote camera blok (Image credit: TechRadar) Die kleurrijke afwerking opzij de achterzijde is vrij normaal, met de belangrijkste kenmerken zijn een grote langwerpige camera bump, en hoewel er geen officiële classificatie waterbestendigheid, de OnePlus Nord heeft een weerstand volgens OnePlus.
Tot slot, de iPhone SE (2020) heeft een glazen achterkant en een metalen frame. De voorkant ziet er meer ouderwets dan haar concurrenten, hoewel, als er grote randen boven en onder het platte scherm. De telefoon is 138.4 x 67,3 x 7.3 mm, dus het is compact, en het is ook licht op 148g. iPhone SE (2020)
De iPhone SE (2020) wordt geleverd in felle kleuren (Image credit: de Toekomst) Het wordt geleverd in zwart, wit en rood tinten, heeft slechts een kleine camera aan de achterkant, en biedt IP67 waterbestendig, waardoor het onder water tot 1 meter diep voor maximaal 30 minuten.
Dus tussen de Pixel 4a plastic rug en de iPhone SE grote panelen, de OnePlus Nord heeft waarschijnlijk de meest moderne en premium design, maar de andere twee telefoons zijn kleiner en lichter.
Google Pixel 4a vs OnePlus Nord vs iPhone SE scherm
De Pixel 4a heeft een 5.81-inch met een 1080 x 2340 OLED-scherm, met 443 pixels per inch en een 19.5:9 aspect ratio.
Dat maakt het de middelste van de drie in termen van grootte en resolutie, maar de beste in termen van pixel dichtheid, zoals de OnePlus Nord heeft een grotere en hogere resolutie 6.44-inch met een 1080 x 2400 OLED-scherm met een 20:9 aspect ratio, maar de veel grotere omvang betekent een iets lagere pixeldichtheid van 408 pixels per inch. Google Pixel 4a
De Pixel 4a heeft het midden-en kleinbedrijf scherm van de drie (Image credit: TechRadar) De iPhone SE (2020) ondertussen is de kleinste van 4,7 inch, maar ook als de laagste resolutie op 750 x 1334, en met de laagste pixel dichtheid van 326 pixels per inch. Het is ook de enige gebruik van een LCD-display, dat biedt meestal inferieure tegenstelling tot een OLED-scherm en 16:9 is het minder breedbeeld dan de concurrentie – maar de vraag of dat beter of slechter is subjectief.
Nog steeds, tenminste op papier, de iPhone SE (2020) is geen match voor de twee andere – al zijn compacte formaat is een beroep op een aantal, want het maakt de telefoon eenvoudiger te gebruiken met één hand. OnePlus Nord
De OnePlus Nord heeft het grootste scherm van de drie (Image credit: de Toekomst) Op papier is de OnePlus Nord misschien wel komt uit op de top, als het is niet alleen de grootste en hoogste resolutie, het heeft ook een 90Hz vernieuwingsfrequentie, vergeleken met slechts 60Hz op de andere twee, en het ondersteunt HDR10+.
Je zult moeten wachten voor onze volledige review voor een gedetailleerde kijk op wat wij vinden van de Google-Pixel 4a het scherm in de praktijk, maar we waren onder de indruk van de OnePlus Nord, noemde het helder en duidelijk in onze review, maar merkt op dat de kleuren niet zo rijk als op sommige toestellen. Het scherm op de iPhone SE (2020) ondertussen hebben we omschreven als “fijn” als er ontbreekt een beetje in helderheid.
Google Pixel 4a vs OnePlus Nord vs iPhone SE camera Je krijgt gewoon een single-lens 12.2 MP f/1.7 camera aan de achterkant van de Google Pixel 4a. Het heeft optische beeldstabilisatie (OIS) en kan video opnemen in 4K-kwaliteit bij 30 fps. Dat klinkt misschien niet erg indrukwekkend, nu multi-lens camera ‘ s zijn uitgegroeid tot een standaard functie, maar het is dezelfde camera als die van de Pixel 4, dus het is waarschijnlijk goed te presteren.
De Google Pixel 4a is ook niet de enige die alleen met een camera achter, als de iPhone SE (2020) slechts één, namelijk een 12MP f/1.8 met een OIS en de mogelijkheid om te schieten 4K video op maximaal 60 fps. OnePlus Nord
De Nord heeft geen tekort van camera ‘ s (Image credit: TechRadar) De OnePlus Nord al heeft vier de camera aan de achterkant, in het bijzonder een 48MP f/1.8 belangrijkste camera, een 8-megapixel f/2.3 ultra-wide, een 5MP f/2.4 diepte en een 2 mp camera aan de f/2.4 macro één. Het heeft ook OIS op de belangrijkste objectief en kan schieten 4K-beeldmateriaal op 30fps.
Zoals met alles wat je zult moeten wachten op onze review om te zien hoe de Pixel 4a voert in de praktijk, maar we waren redelijk onder de indruk van zowel de iPhone SE (2020) en de OnePlus Nord. We opgemerkt dat de iPhone-camera is goed, maar niet de marktleider, en dat de Nord, het belangrijkste objectief zou kunnen vangen gedetailleerde, heldere foto ‘ s.
Als voor de front-facing camera ‘ s, krijgt u een 8-megapixel f/2.0 één op de Pixel 4a, een 7MP f/2.2 een op de iPhone SE (2020), en een dual-lens een met zowel een 32MP f/2.5 belangrijkste en 8MP f/2.5 ultra-groothoek camera op de OnePlus Nord – dus nogmaals het heeft meer lenzen dan zijn twee belangrijkste concurrenten.
Google Pixel 4a vs OnePlus Nord vs iPhone SE levensduur van de batterij
De Google Pixel 4a heeft een 3,140 mAh batterij met 18W snel op te laden. Dat is niet massief, maar dan noch de telefoon. De OnePlus Nord ondertussen heeft een 4,115 mAh batterij, die is een stuk groter, maar zo is het scherm van de telefoon is. De Nord ondersteunt ook sneller 30W opladen.
Als voor de iPhone SE (2020), die heeft een kleine 1,821 mAh batterij – maar nogmaals, dat is in lijn met de grootte van het scherm. Deze ondersteunt 18W opladen en draadloze opladen, de laatste is iets wat je niet krijgt bij de Nord of de Pixel 4a.
We weten niet hoe lang de Google Pixel 4a batterij laatste nog niet, maar in onze tests, de OnePlus Nord en iPhone SE (2020) zowel duurde ongeveer een dag, maar niet veel meer. Google Pixel 4a
De Google Pixel 4a (Image credit: TechRadar) Google Pixel 4a vs OnePlus Nord vs iPhone SE specificaties en functies
De Google Pixel 4a heeft een mid-range Snapdragon 730 g sprekers chipset en 6GB RAM, terwijl de iPhone SE (2020) is een top-end van de A13 Bionic chipset en 3 gb aan RAM-geheugen en de OnePlus Nord heeft een bovenste mid-range Snapdragon 765G chipset en een keuze uit 8GB of 12 gb RAM.
Terwijl we nog niet volledig getest op de Pixel 4a kunt u waarschijnlijk verwachten dat het de slechtste performer van de drie op basis van die specs, hoewel we zouden denken dat het nog steeds goed doen. De iPhone SE chipset zou kunnen geven van de totale rand, maar het is de moeite waard op te merken dat de OnePlus Nord is het slechts één van hen te ondersteunen 5G.

Puur op basis van de specificaties, de prijzen en kenmerken van alle drie van deze telefoons te houden, waardoor u een goede all-round assortiment van specs op een mid-range prijs.
Je krijgt een serieus snelle chipset in de iPhone SE (2020) (Image credit: TechRadar)

De OnePlus Nord inmiddels heeft een groot scherm, een hoge refresh rate, een modern design, veel camera ‘ s, en 5G werken in haar voordeel, en de Google Pixel 4a splitst het verschil in termen van grootte, evenals het aanbieden van een pure Google-ervaring en komt in tegen de laagste prijs van de drie.
De Google Pixel 4a kost 9 / £349 / AU9 en zal beschikbaar zijn vanaf 20 augustus in de VS, September 10 in Australië, en 1 oktober in het verenigd koninkrijk.
Dus de Pixel 4a is de goedkoopste, op de voet gevolgd door de Nord (althans in het verenigd koninkrijk), en dan is er een beetje meer van een sprong naar de iPhone SE (2020). Natuurlijk, die laatste telefoons hebben het voordeel van reeds beschikbaar, die op het moment van het schrijven van de Pixel 4a is niet, en het verenigd koninkrijk kopers in het bijzonder hebben een tijdje te wachten.

Google Pixel 4a vs OnePlus Nord vs iPhone SE prijs en beschikbaarheid

Google Pixel 4a – Nieuwe…
De drie telefoons hebben allemaal biometrische beveiliging wel. In de Pixel 4a het neemt de vorm aan van een vingerafdruk scanner op de rug, voor de iPhone SE (2020) het is een vingerafdruk scanner op de voorkant, en voor de OnePlus Nord, het is een vingerafdruk scanner ingebouwd in het scherm.
Apple iPhone SE (2020)
Er zijn een aantal duidelijke verschillen wel. De iPhone SE (2020) is de enige van deze om te draaien op iOS, dus het is de duidelijke keuze voor Apple-fans, maar ook voor de fans van de compacte telefoons en degenen die dat willen de meeste raw power, dankzij die high-end chipset.

Pre-Verkopen OnePlus Nord 5G…

Om u te helpen bij het maken van die beslissing hebben we in vergelijking met hun specificaties en functies in elk gebied, zodat u kunt zien wat vergelijkbaar is en wat er is veranderd.
AliExpress

Als voor de OnePlus Nord, dat is nu uit en vanaf € 379 (rond de 0, AU0) voor een versie met 8 gb RAM en 128 gb opslag, oplopend tot € 469 (rond de 0, AU0) voor 12GB RAM-geheugen en 256 gb aan opslagruimte. Met name de OnePlus Nord is niet beschikbaar in de VS of Australië op het moment van schrijven.