Fortnite is eindspel: waarom een Epische strijd met Apple en Google kunnen leiden tot grote veranderingen veertien dagen in hoofdstuk twee

Het duurt niet lang na Fortnite geprobeerd om de App Store de vermindering van 30% voor Apple trok het spel uit van het platform en Google uit de Play Store ook. Maar nu lijkt het ging allemaal volgens Epic ‘ s plan: de gaming gigant onmiddellijk aangespannen rechtszaken tegen Apple en Google verketteren hun monopolistische praktijken en begon riling up gamers klacht in te dienen bij de App Store eigenaar.

Dus wat is Epic ‘ s master plan? Te oordelen naar de rechtszaak Epic Games ingediend tegen Apple, het is niet om het verminderen van de snede genomen via de App Store. Het is te versplinteren Apple de controle over welke software en is niet toegestaan op iOS en hoe de consument betaalt ontwikkelaars voor. Epische ingediend een tweede rechtszaak tegen Google, zonder echter bijna net zo veel fanfare, en met ongeveer dezelfde doelen: einde van het vermeende monopolie en anti-competitieve praktijken.